základní skupiny - skupina A, 1. kolo
07.08.2008 13:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Argentina zahájila obhajobu výhrou

S velkými problémy porazili obhájci olympijského zlata z Argentiny fotbalisty Pobřeží slonoviny 2:1. Výhru favorita zajistili Lionel Messi a Lautaro Acosta. Branku Pobřeží slonoviny, které bylo více než rovnocenným soupeřem, vstřelil Sekou Cisse. Na obou stranách padly také dvě správně neuznané branky z ofsajdu.

Fotbalisté Argentiny zahájili obhajobu olympijského zlata velice aktivně. Parta okolo Messiho či Riquelmeho na sebe poprvé výrazně upozornila v 7. minutě. Pohlednou sérii přihrávek nebezpečně zakončil Sergio Agüero a brankář Pobřeží slonoviny Angban musel vytáhnout vynikající zákrok. Na druhé straně se do slibné pozice dostával N'Gossan, ale nakonec se utopil ve vlastních kličkách. Hra byla velice vyrovnaná a oba týmy se navzájem nepouštěly do větších příležitostí. Ve 33. minutě se ve velké šanci objevil útočník italské Neapole Ezequiel Lavezzi, k němuž se míč dostal po kombinaci Messiho s Aqüerem. Jenomže Lavezzi míč v těsné blízkosti branky netrefil. O tři minuty později zahrozili Afričané, konkrétně Salomon Kalou, který poslal nepříjemný balon do pokutového území, kde bohužel nikdo nebyl. I další útoky směřovaly na argentinskou branku a hráči Pobřeží slonoviny dokonce vstřelili gól, jenomže dorážející hráč Gervinho stál v postavení mimo hru.

Ve 43. minutě se diváci v Pekingu dočkali regulérní branky. Riquelmeho kolmou přihrávku skvěle zužitkoval Lionel Messi a Argentina vedla 1:0. V závěru prvního poločasu se ještě v pokutovém území teatrálně skácel k zemi Salomon Kalou, ale místo odpískaní pokutového kopu se dočkal zasloužené žluté karty za simulování.

Osm minut ve druhém poločase stačilo fotbalistům Pobřeží slonoviny na vyrovnání. Na centrovaný míč si naskočil Sekou Cisse a hlavou překonal brankáře Ustariho – 1:1.

V 65. minutě padl druhý neuznaný gól. Argentinci předvedli jednu ze svých kombinací, na jejíž konci byl Sergio Agüero, ale podobně jako v prvním případě neuznaného gólu byl hráč v postavení mimo hru. Brankář Angban měl i další práci, centr Riquelmeho mu nadělal velké problém, naštěstí však míč zkrotil. Argentina nemohla najít na hráče Pobřeží slonoviny recept, a mohli to být právě hráči v oranžových dresech, kteří mohli jít do vedení. V 78. minutě měl obrovskou šanci Gervinho, ale svojí střelu namířil vedle Ustariho branky. Utkání směřovalo k remíze, jenomže v 86. minutě ukázali Argentinci svojí sílu. Rychlé rozehrání a následnou střelu Lionela Messiho dorazil do branky střídající Lautaro Acosta – 2:1. Pobřeží slonoviny už se z této rány nevzpamatovalo a prohrálo s Argentinou 1:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tuším remízu

Reagovat
smazaný uživatel

na toto utkani sem velmi zvedav ocekavam utocny fotbal s hodne golu tipuji 4-3 pro Argentinu

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 1-0 a nemal ten byt s Barcelonou

Reagovat
smazaný uživatel

dobre ze ostal na OH inak by sme ani goly nevideli ako tak pozeram na .1zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina hrála velký kulový.

Nejlepší byl Messi

Reagovat
One-Real

Arg ta měla štěstí

Reagovat
herbage

Mně se líbilo, jak při hymně se všichni hráči Pobřeží Sloviny drželi pravou rukou za srdce, jen Kalou levou rukou za pravou plíci. Zřejmě ho hryzalo svědomí, že chtěl předloni reprezentovat Nizozemí, ten by to asni snad nemohl myslet upřímně.

Reagovat
Kapřík

Tak tak...tehdy mě zahřálo na srdci že s ním vyběhli...

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni můžou dojít hodně daleko...

Reagovat
Liquid

Měl sem vsazíno na Argentince, ale bylo to těsný, sloni si zasloužili bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi...

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina hrála výborně, spolupráce Riquelmeho s Messim se mi strašně moc líbila. Čekal sem pro ně hodně vyrovnaný zápas což se mi potvrdilo, ale bylo jasně vidět, že Messi je opravdu ten jazýček na váhách

Reagovat
smazaný uživatel

muzu dotaz je v soupisce tevez ? ..

Reagovat
havrys99

nn, ManU teš ztrádá hlavně v ofenzivě....CR,Rooney na marodce, takže si nemohli dovolit pusiti Tevéze

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavně ho nikdo nenominoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Pareja

Reagovat
smazaný uživatel

ja to preju slonum ale myslim ze to s prehledem vyhraje argentina barzilci momentalne nehrajou nic

Reagovat
smazaný uživatel

Lionel - MESSI!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele