play off - o 3. místo
22.08.2008 13:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Brazílie má bronz

Zisk zlaté medaile se sice Brazílii nepodařil, přesto neodjede z Pekingu bez cenného kovu. Stejným poměrem, jakým prohrála semifinále s Argentinou, tedy 3:0, si dnes poradila s Belgií.

Kanárci byli od začátku lepším celkem a vypracovali si řadu šancí. Gólově se dokázali postupně prosadit záložník Diego a dva přesné zásahy si na konto připsal útočník Jo, jenž na 3:0 zvyšoval až v samotném závěru střetnutí.

Hned první vážnější šance divákům málem nabídla gól. Po Ronaldinhově centru se dostal k hlavičce hrdina zápasu Jo, ale scházela mu přesnost míč poslal nad břevno. Velmi podobná byla akce také ve 24. minutě. Tentokrát hlavičkoval po centru záložníka AC Milán Alex Silva, jeho pokus ovšem proletěl jenom kolem tyčky Baillyho brány.

Podobné štěstí už ale belgický gólman neměl o tři minuty později. Míče se v pokutovém území zmocnil záložník Diego a střelou k tyči poslal svůj tým do vedení. Po gólu začala vystrkovat drápky také Belgie a výsledkem byly dvě dobré šance. Nejprve nebezpečnou ránu Martense zblokovali na roh obránci a za pár okamžiků nebezpečně hlavičkoval těsně vedle tyče Vermaelen. Jenže ještě před přestávkou Belgii dorazil zvýšením na 2:0 Jo, který poslal hlavou do sítě vyražený míč.

Ve druhém poločase se hra mnohem více zklidnila. Brazilci už nemuseli za každou cenu útočit a naopak si jen hlídali vedení. Belgie také nedokázala nic kloudného vymyslet, a proto přišla další šance až v 78. minutě. Vertonghen se pokusil snížit jedovatou střelou, se kterou si ale gólman Renan poradil.

O minutu později naopak mohl zvýšit už na 3:0 krajní obránce Marcelo. Jeho průnik ze strany však brankář Bailly zlikvidoval. Těsně před závěrečným hvizdem se málem prosadil Moussa Dembele, ale i on ztroskotal v koncovce a jeho tým navíc ještě inkasoval. Tváří v tvář proti belgické jedničce uspěl útočník Jo.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

x............3-4 na penalty

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

skoda, Belgie mela sympaticky tym :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele