základní skupiny - skupina B, 1. kolo
07.08.2008 13:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nizozemsko remizovalo s Nigérií

Nizozemsko se s Nigérií na úvod turnaje rozešlo smírně 0:0. Absenci branek lehce "vynahradil" Evander Sno, který byl v samém závěru vyloučen.

Na začátku utkání byli aktivnější favorizovaní Nizozemci, v deváté minutě se dostal do šance Makaay a nemýlil se, gól však nebyl uznán kvůli ofsajdu. Oranjes v tlaku nepolevovali a do další velké šance se dostali ve dvacáté minutě. Před pokutovým územím byl faulován Drenthe a z následné standardní situace vypálil De Guzman, ale gólman Nigérie míč vyrazil. Po rohu se k hlavičce dostal Maduro, bohužel pro Nizozemce nezamířil přesně.

Hra se poté vyrovnala a do šancí se začali dostávat i Nigerijci. Tu největší měl Obinna, když si naběhl na centr Isaaca, ale přestřelil. Ke konci poločasu pěkně vystřelil prvně jmenovaný, ale gólman Velthuizen si připsal skvělý zákrok.

V poločase stav zůstal nezměněn, a to i přesto, že oba týmy měly nadějné šance.

Na začátku druhého poločasu měli dvě šance hráči Oranjes. Ve 47. minutě prověřil pozornost gólmana De Guzman, o čtyři minuty později vybojovali standardní situaci. Následná střela Sibona letěla vedle.

Poté se hra uklidnila a diváci si na další šanci museli počkat až do 84. minuty, když pohlednou akci Nigerijců zlikvidoval pohotovým zákrokem brankář Nizozemců.

Utkání již další šance nepřineslo, a tak se o jediné vzrušení v nastaveném čase postaral Sno, který brutálně fauloval protihráče a dostal červenou kartu.

Autor: Dominik Lupták / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

věřím evropskému celku 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tipuji plichta 1-1

Reagovat
Xavi8

po zapase sa lahko tipuje

Reagovat
Xavi8

aha sorrac nevsimol som si datum

Reagovat
smazaný uživatel

Drenthe zatím

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 pro mě překvapení čekal sem vyhru nizozemska

Reagovat
smazaný uživatel

melo vyhrat niizozemko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele