základní skupiny - skupina B, 3. kolo
13.08.2008 11:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nizozemsko "OH" - Japonsko "OH" 1:0

Nizozemci si jistě představovali klidnější procházku základní skupinou. Evropský tým si na své konto v úvodních dvou zápasech připsal jenom dva body a k remíze se schylovalo i v utkání s Japonskem. K té nakonec nedošlo, postupový gól dal z pokutového kopu Sibon.

První půle příliš zajímavého nepřinesla a na Nizozemcích byla patrná nervozita. Ve 23. minutě střílel nepřesně Toyoda, o tři minuty později pak na druhé straně De Guzman prověřil kvality Nishikawy. Japonci byli překvapivě lepším týmem, převahu ovšem nedokázali vyjádřit gólově.

Do druhého poločasu vyběhli daleko koncentrovanější Nizozemci a již po dvou minutách vyboxovával Nishikawa ránu De Guzmana. V 50. minutě se už už radoval Drenthe, jeho trestný kop ale Nishikawa vytáhl na tyč a následně odvrátil na roh. Na druhé straně zaměstnal Vermeera Toyoda, v 60. minutě pak pálil Morishige a jeho rána skončila na spojnici.

Rozhodující moment nakonec přišel v 74. minutě. Honda fauloval Babela a rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Sibon, který s přehledem poslal míč do prostřed brány a zajistil svému týmu postup.

Japonci se na odpověď již nezmohli a i třetí zápas na turnaji prohráli o jeden gól. Nizozemsko nakonec postoupilo, ve čtvrtfinále ovšem narazí na Argentinu.

Autor: Tomáš Pavlík / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

holansko potrebuje vyhrat a aj vyhra

tip: 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

d

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele