základní skupiny - skupina B, 3. kolo
13.08.2008 11:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Nigérie porazila USA 2:1

Díky brankám Obinny a Isaaca porazila Nigérie Spojené státy 2:1 a postoupila do čtvrtfinále z prvního místa. Naopak americký tým již na Hrách skončil.

Důležitý okamžik utkání přišel již ve třetí minutě, kdy rozhodčí Stark vyloučil amerického obránce Orozca. Nigerijci toho dokázali využít, v průběhu celého poločasu měli převahu a ve 39. minutě se i dostali do vedení. Na levé straně se skvěle uvolnil Obasi, přihrál do pokutového území, kde míč do poloprázdné branky uklidil Isaac Promise. Američané se snažili vyrovnat ještě do pauzy, spolupráce Wynnea s McBridem se však neujala.

Na začátku druhé půle si málem dal branku střídající Feilhaber, zámořský tým zachránil reflexivním zákrokem Guzan. Nigerijci stále určovali tempo a gólové pojistky se dočkali v 79. minutě. Victor Obinna převzal nalevo přihrávku, zasekávačkou ztrapnil soupeřovu defenzivu a střelou do horní části branky nezadržitelně skóroval. USA se podařilo zápas zdramatizovat, když proti pravidlům ve vlastním pokutovém území provinil brankář Vazenkin. Následnou penaltu s přehledem proměnil Sascha Kljestan a zajistil napínavost utkání až do konce.

V nastaveném čase totiž střídající Davies hlavičkou orazítkoval tyčku, na druhé straně zase Roger málem vstřelil vlastní gól, když nastřelil také brankovou konstrukci. Výsledek 2:1 pro Nigérii však již zůstal beze změny.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

postup si uz ani jeden vzit nenecha 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

"postup si uz ani jeden vzit nenecha 1:1" .......hm remiza nezarucuje automaticky postup obom muzstvam a ja si myslim ze zvitazi nigeria a pojdu dalej oni a holandsko....

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

usa a mcbride zabojuju a nigéria pojde domov so zloženými hlavami ;p

tipujem 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele