play off - čtvrtfinále
16.08.2008 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nigérie míří po dvanácti letech za medailí

Bitva o Afriku, jak by se dal nazvat čtvrtfinálový souboj na Olympijský hrách mezi Nigérií a Pobřeží slonoviny v Qinhuangdao našel svého vítěze. Po brankách Odemwingieho o Obinny se radovala z postupu mezi nejlepší čtyři Nigérie a po dvanácti letech má opět namířeno k medaili.

Oba celky se až moc dobře znají, takže se v podstatě neměly čím překvapit. První pětačtyřicetiminutovka tedy přinesla spíše boj o střed pole a do šancí se hráči dostávali pouze sporadicky. Celkově se fanoušci dočkali tří ohrožení branky.

Hned v úvodu měl šanci Peter Odemwingie, ale svůj únik nezakončil přesně. Poté připravil gólovou pozici pro Ebenezera Ajiloreho Victor Obinna, ale ani on neměl přesnou mušku. Nakonec se ale diváci v prvním poločase přeci jenom dočkali branky. Těsně před poločasovým hvizdem připravil záložník Obinna skvělý pas rozběhnutému Odemwingiemu, jenž z voleje parádní střelou otevřel skóre.

Ve druhém poločasu se probrali také Sloni, ale svojí nejlepší pasáž zápasu nedokázali přetavit v góly, když své šance neproměnili Salomon Kalou ani Emmanuel Kone. V 71. minutě byl blízko vyrovnání Gervinho, ale jeho střela jen těsně minula branku.

V 81. minutě pronikal vstříc brance soupeře nigerijský Chinedu Ogbuke Obasi, ale těsně před zakončením ho v pokutovém území nekompromisně seslal k zemi Souleymane Bamba a rozhodčí Masoud Moradi neměl na výběr a odpískal penaltu. Tu s přehledem proměnil kapitán Obinna a poslal Nigérii mezi nejlepší čtyřku.

Nigérie se o postup do finále popere s Belgií, která překvapivě vyřadila Itálii.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Odemwingie.

Reagovat
mastakillah

ne asi.supr hráč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele