play off - semifinále
19.08.2008 12:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Nigérie smetla Belgii a je prvním finalistou

V hodně jednostrannou záležitost se přeměnilo první semifinále olympijského turnaje v Pekingu. O zlato si po dvanácti letech znovu zahraje Nigérie, která zvátězila nad Belgií jasně 4:1...

Afričané zahrozili již v první minutě. Po levé straně se prohnal Odemwingie a Bailly jeho centr odvrátil jenom k Ajiloremu. Ten ještě posunul míč ke Keitovi a Bailly měl další práci. Velká chyba poté vedla k šanci Belgie. Apam neodhadl míč a obrovskou příležitost měl Mirallas, který sice dokázal rychle zareagovat, ale i tak mířil mimo.

Skóre se poprvé měnilo v sedmnácté minutě. Po individuální akci a střele Obasiho se vyznamenal Bailly. Následoval rohový kop, střelu Ajiloreho ještě obrana dokázala zablokovat, rána Adefemiho ovšem již skončila v síti - 1:0.

O okamžitou odpověď se snažil De Mul, radost mu zkazili obránci. Na druhé straně se sám před brankářem ocitl Okoronkwo, ale zamířil nepřesně. Podobně si vedl i Odemwingie.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Belgie a měla dvě velké šance. Po přihrávce Dembeleho střílel Mirallas a Vanzekin musel vytáhnout dobrý zákrok. Blíže k vyrovnání měl poté Vertonghen, jeho rána po centru De Mula se otřela o tyč.

Nigerijský trenér Siasia v 57. minutě poslal na hřiště Anichebeho a tento tah se mu vyplatil. Útočník Evertonu po pouhých dvou minutách pobytu na hřišti připravil šanci pro Obasiho a bylo to o dvě branky - 2:0.

Anichebe se následně mohl zapsat i mezi střelce, jenomže ve velké šanci selhal. Tato minela byla zapomenuta v 72. minutě, to se ke střele znovu dostal Obasi a zajistil svému týmu klidný závěr zápasu - 3:0.

Africký tým hrál ve velké pohodě a v 78. minutě přidal zásluhou Okonkwa čtvrtou branku. Zdecimované Belgičany od páté branky zachránil Bailly, který zlikvidoval pokus Ekpa. Poslední slovo pak měl Ciman, ten se trefil z trestného kopu a snížil na konečných 4:1.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Belgie postoupí do finále...Dembele,Mirallas atd... zazáří

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
havrys99

....přesno Belgie ukázala, že s fotbalem na tom nejsou pořád tak špatně a najde se spoustu talentů.....

Reagovat
smazaný uživatel

Zcela zaslouzeny postup.Nigerie ziska podle me i zlato a zopakuje atlantu z 96.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Obasi bol neskutocny

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem teda nečekal.

Reagovat
mastakillah

Doufám že to vyhrajou celý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele