základní skupiny - skupina C, 3. kolo
13.08.2008 13:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Čína "OH" - Brazílie "OH" 0:3

Brazílie dala zapomenout na matný výkon ze zápasu s Belgií a po Novém Zélandu snadno přehrála také Čínu. Vítěznou branku dal Diego, dvě pojistky pak přidal Thiago Neves.

Čína se od úvodních minut soustředila především na obranu a jejím jediným úkolem bylo neinkasovat. Tato taktika vzala za své v osmnácté minutě, Diego si vyměnil míč s Ronaldinhem a poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Diego byl ústřední postavou Brazílie v první půli a po jeho přihrávkách měli šance Pato a Ronaldinho, čínská obrana tentokráte byla pozorná. Na druhé straně hrozil Dong Fangzhuo, s nímž měl Ilsinho hodně práce. Brazilcům trochu zatrnulo po centru Jianga, který Marcelo srazil do boční sítě. Jihoameričané odpověděli akcí, na jejímž konci byl Pato. Ten se ocitl sám před Liuem, jenomže tváří v tvář brankáři neuspěl. První střelu útočníka AC Milán gólman zlikvidoval, dorážka pak orazítkovala tyč.

Po změně stran Čína zahrozila rohovým kopem Haa a nadějnou hlavičkou Jianga. Brazilci druhou půli začali vlažně, přesto v ní dali více branek, než v poločase prvním. V 69. minutě pojistil vedení Thiago Neves, který se trefil z trestného kopu. Tentýž hráč pak o čtyři minuty později dal svůj druhý gól v zápase, když zužitkoval pas od Diega.

Stav 3:0 se až do závěrečného hvizdu nezměnil, přestože k tomu měly šance obě strany. Zhou Haibin trefil břevno, na druhé straně promarnil obrovskou příležitost Jo.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ddomaci prohraji a s turnajem se rozlouci

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
Pharrell

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele