play off - čtvrtfinále
16.08.2008 12:00 CET
2 : 0
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

Brazilci oplatili Kamerunu porážku

Sen Jihoameričanů na zisk zlaté medaile stále žije. S Kamerunem, který dohrával utkání o deseti, se sice trápili, v prodloužení ale zasadili svému soupeři dva smrtelné údery a mohou slavit postup.

Brazilský brankostroj se v dnešním důležitém střetnutí zadrhl. Kanárci v základní skupině nastříleli celkem devět branek, dnes ale v normální hrací době recept na pokoření defenzívy Kamerunu nenašli. Rozhodčí s kartami v tomto utkání rozhodně nešetřil, za celý zásah jich rozdal celkem dvanáct (jedenáct žlutých a jednu červenou).

V prvním poločase ke gólu moc nescházelo Ronaldinhovi, který vyzkoušel pozornost kamerunského gólmana už ve čtvrté minutě. Jeho rotující střela ale úspěch nenesla. O moc lépe si nevedl ani Rafael Sobis, jenž hlavičkoval po pár minutách vedle. Afričané dnes velmi dobře bránili a štěstí pokoušeli především z větší dálky. Například Gustave Bebbe svou ránu poslal jen těsně nad brazilskou bránu.

Kamerun si značně zkomplikoval situaci na začátku druhé půle. Po faulu na Lucas viděl už druhou žlutou kartu Baning a musel předčasně ze hřiště. Nicméně ani početní výhody Brazílie využít nedokázala a častokrát musela čelit kamerunským rychlým protiútokům, které však bez větší potíží ubránila.

Když na světelné tabuli svítila 101. minuta, hráči kouče Dungy udeřili poprvé. Diego dokázal projít soupeřovou obranou, poslal balon k Rafaelu Sobisovi, a ten se v zakončení nemýlil. Pokud nechtěl Kamerun končit už ve čtvrtfinále, musel opět začít útočit. Všechny jeho plány ale zhatil za čtyři minuty obránce Marcelo, který pojistil vedení svého celku.

Autor: Tomáš Honajzer / fifa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neviete kde budu davat ten futbal?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

davali to i na slovakach ... na dvojce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byl hnus fotbal. Jsem u toho usínal. Z Brazilců nevinikal nikdo, snad jen Rafinha svou zoufalostí

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelko

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že finále bude NIGERIE - ARGENTINA,co brazilci předvádí svědčí pouze o tom jak na tom repre je už od kvalifikace na MS 2006 v Německu.Mám strach že nebudou předvádět lepší fotbal.Už v Koreji a Japonsku to bylo s obrovským štěstím.Zakázal bych na těchto turnajích nechat pískat rozhodčí z asie + afrika protože i na olympiádě je to katastrofa.Celej zápas dokaží zničit.Posranej Blatter.Co Ronaldinho předvádí svědčí jen o tom že bude pouze upadat a snad bude jen kopat standartky.

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS 02to nebylo jen o štěstí, tam měli dobrý tým a dobrého trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilcom to tam nemal kto rozohravat, lebo ty ich stredopoliari su az moc utocny a stale su vpredu preste nie su to rozohravaci Inak Ronaldinho sa na tej Olympiade fakt rozohra na skvele vykony pre to Ac-ko Chudak on uz zabudol kopat aj tie standartky co sa vacsinou uplne nezabuda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele