základní skupiny - skupina A, 3. kolo
13.08.2008 13:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Argentina "OH" - Srbsko "OH" 2:0

Lavezzi svou druhou brankou na šampionátu dostal svůj tým rychle do vedení, v závěru Buenanotte trefil přesně přímý kop a dokonal tak argentinský bezchybný výkon ve skupině.

Po třinácti minutách dostal jihoamerický tým šanci kopat pokutový kop, ke kterému se postavil Ezequiel Lavezzi a nemýlil se. Poté se dlouhou dobu oba týmy ke gólové šanci nedostávaly. Až ve 31. minutě mohl vyrovnat Mrdakovič, nicméně z dobré pozice zamířil nad břevno. Čtyři minuty před koncem mohl znovu skórovat Lavezzi, sám proti Stojkovičovi uspěl, nicméně míč mířící do branky doběhl srbský obránce a stihl zabránit gólu.

Srbové se nadále snažili vyrovnat a Romero musel proti Kačarově dalekonosné střele vytáhnout skvělý zákrok, aby míč vyrazil alespoň na roh. Srbský hráč se ještě chytal za hlavu, když se v další šanci objevil Lavezzi, byl však dobře bráněn Duškem a palebnou pozici využil jen ke střele těsně mimo. Ani štěstí nepřálo bojujícím Evropanům. V 64. minutě Živkovič prodlužoval balon hlavou, avšak nezaskočil argentinského brankáře, který míč jen tak tak vytlačil na roh.

V závěru utkání se začaly objevovat v srbské obraně okna, patnáct minut před koncem měl rozhodnutí na kopačce minutu hrající Acosta, samostatný únik však zakončil jen vedle tyče. Právě jeho o pět minut později srazil ve vápně Tomovič a Argentina dostala výhodu druhé, respektive třetí penalty. Při první penaltě střílel Di Mária, Stojkovič u pravé tyče chytil, jenomže podle rozhodčího nebylo vše správně a došlo tedy k opakování. Tu namířil argentinský hráč doprostřed, prudkou střelu ovšem jeho protějšek opět chytil. Jenže šest minut před koncem kopali favorité přímý kop, ke kterému se postavil Buenannote a střelou přesně k tyči rozhodl. V poslední minutě se pak ještě nechal vyloučit po celý zápas tvrdě hrající Tošič, když po faulu na Di Máriu viděl druhou žlutou. Argentina tak stejně jako před čtyřmi lety neztratili ve skupině ani bod.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

srbsko bez sanci na postup ,hraje se uz jenom z povinosti 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ale mohlo to být i víc gólů ... na obou stranách...

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele