základní skupiny - skupina A, 2. kolo
10.08.2008 11:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Argentinci mají po výhře nad Austrálií postup jistý

Favorité z Argentiny mají po druhém utkání zajištěn postup ze skupiny. V nedělní poledne totiž vyhráli 1:0, když o osudu zápasu s Austrálií rozhodl třináct minut před koncem Lavezzi střelou do odkryté branky.

Právě střelec jediného gólu mohl otevřít skóre již ve třetí minutě, když se Federicimu nevydařil odkop a argentinský hráč jen taktak míč nedoběhl před prázdnou brankou. Rychlý nástup potvrdila i šance ze 7. minuty, kdy Aguero rychlostně předčil bránícího hráče, přihrál na vápno Messimu a ten těsně přestřelil. Ještě v první čtvrthodince mohl skórovat Lavezzi, po kombinační souhře se dostal na malé vápno, ale z těžkého úhlu minul. V průběhu poločasu se pak hra přesunula ke středovému kruhu, a i přes větší aktivitu favoritů mohl sedm minut před odchodem do šaten dát vedoucí gól Archie Thomson, ale samostatný únik zakončil nešťastně nad branku.

Hned v úvodu druhé půle zkusil štěstí obránce Monzon, jehož střelu ještě tečoval Messi, ale ani to na gól nestačilo. Upadající výkon Austrálie sice pozvedl střídající Bridge, jenže k nebezpečnějšímu ohrožení branky soupeře to nevedlo. V 76. minutě ještě Lavezzi z velkého vápna dostatečně nesklopil prudkou střelu, ale o minutu později mu střídající Di Maria přihrál na pohodlnou střelu do prázdné branky. Srovnávací gól měl na noze Rukavytsya, který hned po rozehrávce prověřil kvality Ustariho. Stejný hráč pak ještě mohl skórovat v nastaveném čase, ale z dobré pozice mezi tři tyče nezamířil.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

argentina si zajisti postup 2:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

argentina vyhrá tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

argentina potvrdila predpoklady a vyhrala........mrzieť ich môže jedine že nenastrielali viac golov

Reagovat
smazaný uživatel

Není Agüero zraněnej?

Reagovat
smazaný uživatel

viva la Argentina

Reagovat
smazaný uživatel

Videl jsem cca posledni pulhodku, ale stridani Agüera ne. Proc sel ven?

Reagovat
smazaný uživatel

koukal jsem na stránky eurosportu, o žádnym zranění tam řeč není, takže nejspíš jen taktické rozhodnutí trenéra...

Reagovat
One-Real

Lavezzi Doufám, že to v Neapoli rozparádí .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele