základní část, 13. kolo
30.10.2021 18:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Žilina po dlhom čase vyhrala, odniesli si to Zlaté Moravce

MŠK Žilina sa na domácej pôde pod Dubňom otriasol v trinástom kole Fortunaligy z najhoršieho a po sérii veľmi zlých výsledkov zdolal FC ViOn Zlaté Moravce presvedčivo 4:1 (2:0).

Hráči v žltozelenom po veľmi dobrom úvode jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže chytili neuveriteľne zlú sériu. Sedem nevyhraných súťažných duelov v rade stálo mladý tím Žiliny sebavedomie a zároveň stoličku ich dovtedajšieho lodivoda Pavla Staňa. Pod Dubňom proti sebe v sobotu nastúpili dve mužstvá, ktoré v slovenskej lige dlho nepoznali pocit víťazstva. Žilinčania boli už od úvodných okamihov aktívni. Ich snaha vyústila do úvodného gólu v šiestej minúte duelu. Domáci rozleptali obranu hostí a Paur mohol po prihrávke Bičachčjana zblízka zasunúť loptu do prázdnej bránky. "Šošoni" tak išli do jednogólového vedenia. Nápor domácich napriek vedeniu neustával. O štyri minúty po úvodnom zásahu mal veľkú šancu Kaprálik. Jeho pokus preletel po teči tesne ponad bránu Kiru. Po následnom rohovom kope však už Kaprálik z priestoru v strede šestnástky nezaváhal. Loptu mu ideálne posunul opäť Bičachčjan - 2:0. V 34. minúte mohol Kaprálik pridať ďalší gól, no po individuálnej akcii nechal vyniknúť brankára Kiru. O ďalšiu minútu bol hosťujúci brankár opäť v pohotovosti a úspešne eliminoval hlavičku Ďuriša. Do kabín schádzali mužstvá Žiliny a Moraviec za dvojgólového vedenia domáceho tímu. Žilina bola na najlepšej ceste obnoviť víťaznú mentalitu z úvodu sezóny.

Štyri minúty po zmene strán vyslal domáci Paur signál, že obraz hry sa meniť nebude. Kira musel vytiahnuť ďalší dobrý zákrok. V 73. minúte sa do útočných snáh Žiliny zapojil striedajúci Jánošík, ktorý trafil iba žrď. Už o tri minúty nato mu to však vyšlo. Menovaný hráč zvýšil po prihrávke Ďuriša na 3:0 pre Žilinu. Až potom žltozelení preradili na nižší rýchlostný stupeň. Následne inkasovali po rohovom kope zásluhou hlavičky Šveca - 3:1. V úplnom závere sa do streleckej listiny zapísal i ďalší striedajúci hráč Jambor. MŠK Žilina po dlhšom čase zvíťazil, keď na domácej tráve porazil Zlaté Moravce o tri góly 4:1.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele