základní část, 11. kolo
16.10.2021 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rýchly gól DAC-u pod Dubňom a šiesty duel Žiliny v sérii bez troch bodov

V prvom zápase sobotňajšieho programu jedenásteho kola slovenskej najvyššej súťaže podľahol veľmi sa trápiaci MŠK Žilina mužstvu FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:1).

V minulom ligovom ročníku hrali oba celky o najvyššie pozície vo Fortunalige, tohto roku je to o poznanie horšie. Žiline sa prestalo dariť a prehráva jeden zápas za druhým. Rovnako viac čakali fanúšikovia od v poslednej sezóne druhého celku DAC Dunajská Streda. Počas týždňa spadla poriadne rozkývaná stolička pod trénerom "Šošonov" Pavlom Staňom, ktorého nahradil Peter Černák. A čakala ho skúška ohňom.

Dunajská Streda sa ujala vedenia už v prvej minúte zápasu: Didier Lamkel Zé vystrelil z veľkej diaľky a prekonal brankára Petráša - 0:1. Po štvrťhodine skóroval opäť ten istý hráč, no gól pre postavenie mimo hry tentoraz neplatil. Potom sa hra upokojila, zápas však mali hostia pod kontrolou.

Po prestávke sa domáci do očakávaného náporu nedostali. Naopak, príležitosť zvýšiť svoj náskok mali hráči zo Žitného ostrova. Davis-Andzouana v 47. minúte tesne minul bránu. Prvú príležitosť si žltozelení vypracovali až v 53. minúte. Vtedy strieľal Bičachčjan, no jeho pokus obrana hostí zblokovala.

Druhý gól hosťujúceho celku visel na vlásku. Po rohovom kope ho hlavou zaznamenal Dominik Kružliak - 0:2. Žilina prehrala s DAC-om Dunajská Streda doma pod Dubňom 0:2 a z plného bodového zisku sa netešila už v šiestom stretnutí za sebou.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele