základní část, 8. kolo
26.09.2020 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Michalovce výhrou nad Pohroním odskočili z dna tabuľky

MFK Zemplín Michalovce dosiahol druhé sezónne víťazstvo, keď na vlastnej tráve zdolal FK Pohronie 2:0 (1:0). Zemplín tak opustil poslednú priečku tabuľky.

Domáci už od úvodného hvizdu prezentovali snahu otvoriť skóre. Vo ôsmej minúte sa k strele z väčšej vzdialenosti dostal Kolesár, no minul bránku. V 15. minúte východniarom vyšiel protiútok. Popovic sa uvoľnil aj vďaka zaváhaniu obrancu Badola a nabil Žofčákovi. Matador slovenských trávnikov prekonal brankára Jenča ľavačkou - 1:0. Úsilie hostí neraz stroskotávalo na nepresnosti ich prihrávok ešte v strede poľa. Chýbal tiež moment prekvapenia. V závere prvého polčasu si hráči Pohronia vypracovali miernu prevahu, avšak bez nebezpečného zakončenia.

Druhý zlomový moment duelu prišiel v 53. minúte. V rýchlom protiútoku Žofčák prihral Trusovi, ktorý prestrelil Jenča a upravil na 2:0. Hostia síce naďalej mali loptu viac na kopačkách, ale aktívna defenzíva Michalovčanov bola pre nich veľkou prekážkou. Navyše domáci stále hrozili protiútokmi. V 66. minúte sa v jednom z nich ocitol Popovic, ale Jenčo jeho zakončenie eliminoval. Gólom sa krátko nato neskončilo ani zakončenie Spoljariča. Ten poslal loptu tesne nad bránku. Michalovce zdolali Pohronie 2:0, zaznamenali tak druhé víťazstvo v sezóne (predtým domáca výhra nad Zlatými Moravcami 1:0) a odskočili z posledného miesta v tabuľke.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele