základní část, 19. kolo
14.02.2021 14:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Zemplín siahal v Pohroní na víťazstvo

FK Pohronie nedovŕšilo víťazný jarný hetrik, keď v 19. kole Fortunaligy remizovalo s Michalovcami 1:1 (1:1).

Pohronie v dvoch dohrávkach získalo najprv šesť bodov, keď postupne zdolalo Nitru a Sereď. Hosťom stačil na zisk bodu jeden strelecký pokus na bránu. Zemplín neprehral v piatom ligovom zápase v sérii, no v tabuľke okupuje až predposledné jedenáste miesto. Pohronie bodovalo po štvrtý raz za sebou a je ôsme. V úvode stretnutia si ani jeden tím nevytvoril vážnejšiu príležitosť. V 18. minúte Fadera prihral na stred Da Silvovi a ten z prvej trafil šibenicu Markovičovej bránky - 1:0.

Michalovciam sa podarilo vyrovnať ešte do prestávky. V nadstavenom čase prvého polčasu zahral Žofčák rohový kop na prednú tyč. Soler predĺžil loptu ďalej a Bednár z bezprostrednej blízkosti vsietil na 1:1.

Po zmene strán mali šancu Zemplínčania: na Mazanovu prihrávku za obranu súpera si nabehol Chvěja, ale Markovič vyrazil jeho pokus na roh. Na opačnej strane Federa utiekol Magdovi. V poslednej chvíli predviedol dobrý zákrok Neofytidis. V závere mohol o víťazstve hostí rozhodnúť striedajúci Adekuoroye, ale hlavou tesne minul. Pohronie si s Michalovcami podelilo po bode za remízu 1:1.

"Súper vstúpil do zápasu aktívnejšie, mal väčšie držanie lopty. Veľa šancí sme im ale nedovolili. Po zisku lopty sme chceli byť nebezpeční. Boli sme ale nepresní. Dali sme pekný gól, no v závere polčasu sme po rohu inkasovali, čomu predchádzali naše straty. V druhom polčase sa to viac otvorilo, obaja mohli udrieť, ale súper mal na lopte vyššiu kvalitu. Po troch zápasoch máme sedem bodov, máme radosť. Dnes bod musíme brať," zhodnotil duel tréner domácich Jan Kameník.

"Videli sme vyrovnaný zápas. Najmä prvý polčas mal dobrú úroveň z oboch strán. Snažili sme sa hrať trpezlivo, ale súper dobre bránil. Druhý polčas bol opatrnejší. Bolo to o jednom góle, mali sme šancu, nepremenili ju. Škoda. Chceli sme vyhrať," povedal lodivod hostí Jozef Majoroš.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele