základní část, 1. kolo
20.07.2019 18:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 0:3

Až prekvapujúco hladký priebeh mal zápas domácich Michaloviec so Žilinou. Východniari podľahli "Šošonom" vysoko 0:3, keď všetky góly padli už v prvom dejstve.

Žilinčania otvorili skóre už po štyroch minútach. Premiérový ligový zásah zaznamenal Severomacedónec Demiri. Nová akvizícia hostí číhala na zadnej žrdi a zakončila rýchly protiútok hostí - 0:1. Na konci druhej desaťminútovky sa pridal ďalší gólový debutant Ján Bernát. Ten predviedol krásny volej zvnútra šestnástky, ktorým Kirovi nedal šancu - 0:2. Do prestávky stihol rozvlniť sieť ešte stopér žltozelených Martin Králik, keď odrazenú loptu po rohovom kope zblízka poslal do siete. Po zmene strán Zemplínčania prestriedali, zvýšili ofenzívnu aktivitu, ale gól nedali. Žilina z posledných siedmich súťažných zápasov prehrala s Michalovcami jediný. Dnes na východe Slovenska zvíťazila vysoko 3:0.

"Do zápasu sme vstúpili aktívne. Mali sme sľubnú šancu, ale súper nás potrestal z efektivity. Polčasový rozdiel troch gólov bol pre nás krutý, ale futbal sa hrá na góly. Keby sme skórovali na 1:3, možno by sme sa do zápasu vrátili. Súper si náskok ustrážil. Mňa teší, že sme sa dostali do šancí, musíme však zlepšiť efektivitu. Máme svoje problémy a verím, že sa postupne začnú riešiť," povedal tréner domáceho Zemplína Anton Šoltis. "Za víťazný vstup do sezóny sme veľmi vďační. V zápase sme mali pasáže, keď sme boli silní na lopte aj nebezpeční v ofenzíve. Chlapcov musím pochváliť aj za prácu bez lopty. Ukázali dobrú mentalitu, ale máme priestor na zlepšovanie. Sme radi za víťazstvo, máme na čo nadviazať a verím tomu, že sa budeme zlepšovať," uviedol tréner víťazného tímu Jaroslav Kentoš.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele