5. kolo
16.08.2008 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

MFK Košice

FC Zlaté Moravce

Rozhodčí: Šuniar - Sluk, Brendza
Diváci: 2.540

Reportáž

MFK Košice - FC Zlaté Moravce 2:1

Košičania naďalej úspešne kráčajú corgoňligovým ročníkom 2008/09. Mladý tím trénera Jána Kozáka staršieho vyhral už svoj piaty zápas v rade a je tak stále bez straty bodu.

Zlaté Moravce na východe Slovenska opäť predviedli ten nemastný, neslaný výkon na pôde súpera, podobne ako v Trnave. Počas celého zápasu si vypracovali iba veľmi málo príležitostí, z ktorých s im podarilo dať jeden gól. Domáce Košice sa mohli do vedenia dostať už v 6. minúte, k odrazenej lopte sa dostal Kaminský, no Boleka prekonať nedokázal. Po zhruba 15 minútach našiel Viazanko centrom najlepšieho strelca košického tímu Nováka, jeho hlavička ale tesne minula spojnicu zlatomoraveckej brány.

Práve autor centru Viazanko robil hosťom azda najväčšie problémy. V 30. minúte prenikol do šestnástky a Farkaš ho zastavil iba za cenu nedovoleného zákroku. Hlavným rozhodcom nariadenú penaltu bez problémov premenil Jaroslav Kolbas. V 43. minúte sa opakovala situácia z tej 30. Viazanko bol opäť faulovaný po jeho preniknutí do šestnástky. Tentokrát nie Farkašom, ale Moresom. K bielemu bodu sa postavil opäť Jaroslav Kolbas a bez väčších ťažkostí poslal svoj tím do dvojgólového vedenia.

V 50. minúte bol Kolbas veľmi blízko k svojmu tretiemu gólu v zápase, avšak jeho priamy kop z úctyhodnej vzdialenosti tesne minul ľavú spojnicu Bolekovej brány. V 65. minúte boli Košičania opäť vo veľkej šanci, Zlaté Moravce zjavne nestíhali. Matič prešiel cez troch hráčov ViOnu, pätičkou našiel Nováka, jeho prudká strela však mierila iba do stredu brány. V 69. minúte mohlo byť opäť 3:0. Ján Novák vystihol prihrávku súpera a sám išiel na brankára Boleka, obrovskú chybu hostí však potrestať nedokázal, Bolek jeho strelu vystihol a košický útočník si tak na svoj piaty gól v sezóne bude musieť ešte počkať. V 87. minúte z ničoho nič skorigoval výsledok Ščepko, ktorý po Candrákovej prihrávke poslal loptu za Putnockého chrbát. V závere zápasu mali východniari ešte dve šance. Ani Ján Novák, ani Filip Serečin tú svoju ale nepremenili.

Autor: Andrej Liška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Košice vyhrajou 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Xavi8

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele