1. kolo
19.07.2008 19:30 CET
2 : 1
(1:0)

FC Nitra

Dunajská Streda

Rozhodčí: Fajčík - Kubačka, Hrčka
Diváci: 3.290

Reportáž

FC Nitra - DAC Dunajská Streda 2:1

Nitra svoje úvodné ligové vystúpenie v sezóne 2008/2009 zvládla a pred peknou návštevou porazila DAC 1904 Dunajskú Stredu 2:1.

Nitrania boli od začiatku lepším mužstvom. Už v 5. minúte bol Racko nedovolene zastavený v šestnástke súpera a rozhodca Fajčík nariadil pokutový kop. K jeho exekúcii sa postavil Gruber a otvoril skóre. Brankár Novota sa musel mať na pozore aj o pár minút neskôr, keď do jeho náručia hlavičkoval Simr. Do 30. minúty zaznamenali Nitrania ešte päť pokusov ohroziť dunajskostredského brankára, ani jeden sa však neujal. Skúšali to Gruber, tri razy Racko a Ďatko. Práve posledný menovaný mal najväčšiu príležitosť, ale z malej vzdialenosti trafil iba tyčku súperovej brány. Dunajská Streda sa k slovu dostala až v záverečných minútach prvého dejstva. Najskôr Hroššo zlikvidoval pokus Abenu, neskôr dokázal stopér Nitry Švrček na bránkovej čiare zastaviť strelu Kweukeho.

Druhý polčas bol výrazne nezáživnejší ako ten prvý. Na úvod sa oba tímy prezentovali jedným streleckým pokusom. Na strane Nitry sa brankára Novotu pokúšal ohroziť Simr, na Hroššovu bránu zasa mieril Moughfire, ani jeden z hráčov však súperovho gólmana neohrozil. Ďalší zaujímavý moment priniesla až 80. minúta, kedy sa Nitrania tešili zo zvýšenia svojho náskoku. Hotek poslal center do šestnástky, k lopte sa dostal Bališ a brankár Novota musel druhýkrát v zápase loviť loptu zo siete. V nastavenom čase dala Nitra aj tretí gól, tentokrát však do svojej vlastnej brány, keďže Švrček hlavou zmenil smer Regedeiovej strely a Hroššo už nestihol zareagovať. Nitra teda porazila Dunajskú Stredu 2:1. Pavel Malura (tréner Nitry): "Podaril sa nám vstup do stretnutia, keď sme dali rýchly gól. V ďalšom priebehu sme nevyužili viaceré príležitosti, ale napokon sme dali druhý gól. Dunajská Streda je kvalitné mužstvo a pre každého bude nebezpečná. Na našom mužstve sa ukazuje, že sa ešte musíme zohrať a verím, že budeme podávať kvalitné výkony.” Milan Djuričič (tréner Dunajskej Stredy): "Musím gratulovať súperovi k výhre, ktorý využil dve šance. Máme mladé mužstvo, chce to trpezlivosť a myslím, že prídu aj výsledky."

Autor: Andrej Liška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Nitra to doma nepustí a staronbový účastník DAC Dunajská Streda bude podle mě co dělat , aby se nakonec zachránila.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsem tip 1:0.

Reagovat
Xavi8

myslim, ze pre nezohratost Dunajskej Stredy uvidime viac ako len jeden gol

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jo, ...

Reagovat
Xavi8

dalo sa cakat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele