Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
16.10.2012 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

San Marino - Moldavsko 0:2

Fotbalisté Moldavska po nepovedeném začátku kvalifikace na MS dokázali na závěr letošního kalendářního roku zaznamenat první výhru a díky tomu se posunuli na čtvrté místo tabulky se čtyřmi body. Na postup zřejmě myslet nemohou, ale určitě si spravili chuť. Nejprve uhráli v domácím prostředí bezbrankový stav 0:0 s Ukrajinou a postarali se o překvapení, nyní vyhráli 2:0 na půdě San Marína a částečně napravili úvodní porážky 0:5 s Anglií a 0:2 v Polsku.

San Maríno zůstává po třech duelech na jasném posledním místě bez jediného získaného bodu a skóre 0:13 určitě není nijak lichotivé. Trpaslík ale dokázal v úvodním poločase držet krok a i přes vcelku velký tlak hostů uhrál nerozhodný výsledek. San Maríno sahalo po bodu až do 72. minuty, kdy byl stav vyrovnaný. Poté však hosté udolali protivníka dvěma brankami v rozmezí šesti minut, o které se postarali Sergej Dadu z penalty a Alexandru Epureanu.

V prvním poločase měli hosté míč na kopačkách a tvořili hru, jenže do velké šance se dostat nemohli. Teprve pět minut před koncem úvodního dějství byla k viděn první vážnější situace, když se po krásné kolmici do vápna ocitl před domácím gólmanem Simoncinim hostující hráč Suvorov, avšak v tváří tvář nakonec trestuhodně neuspěl.

O osudu utkání rozhodla 72. minuta. Sergej Dadu se totiž dostal do vápna a byl jasně stažen za dres, rozhodčí neváhal ani vteřinu a odpískal pokutový kop. Sám faulovaný si postavil míč na penaltový puntík a s přehledem střelou k tyči otevřel skóre. Moldavsko se definitivně uklidnilo v 78. minutě, když z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Epureanu a trefil přesně do horního rohu. Domácí se pak do útoku už nedostali a důstojně utkání dohráli.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie cekala skoro do 40.minuty na prvni gol! coz je co rict...zadny debakl neocekavam ale povinne tri body pro Moldavsko ano...tip 2..0:2

Reagovat
Veselac

0:1

Reagovat
Veselac

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

3 červené karty (2 na straně San Marina, 1 na straně Moldávie)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele