Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
15.10.2013 20:10 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Lotyšsko - Slovensko 2:2

Fotbalisté Slovenska nedokázali dotáhnou do úspěšného konce dobře rozehraný zápas v Lotyšsku a po gólu z nastavení si připsali jen čtvrtou remízu ve skupině, kde skončili třetí hluboko pod vedoucí dvojicí. Páté Lotyšsko potvrdilo, že vzadu mu to stále hodně skřípe, avšak nepříznivý stav zvrátilo alespoň v nerozhodný výsledek.

Slováci bez kvinteta zraněných hráčů vstoupili do utkání, jak nejlépe mohli. Už v 7. minutě měl po centru Kóni gól na hlavičce Ďurica, tentokráte střela skončila jen nad břevnem. O chvilku později se již hosté radovali z vedení. Kóňa rozehrál rohový kop na bližší tyč, kde už si poradil Jakubko.

Šabala s Gorkšsem sice mohli záhy odpovědět, byl to ovšem nakonec soupeř, kdo udeřil podruhé. Kóňa zase zahrál rohový kop velmi dobře, Lotyši si znovu nepohlídali přední tyč a Saláta navýšil účet. Slovensko bylo v tu chvíli na koni, ve 21. minutě nezakončoval přesně Jakubko a po něm ani Ďuriš.

Kóňa byl jinak sále jedním z nejnebezpečnějších hráčů, jeho pobídku po půlhodině hry nevyužil Jendrišek. Jestliže Slovensko pěkně nastoupilo do dějství prvního, v tom druhém se mu začátek nepovedl. Šabala si zaběhl za obranu, a jakmile se dostal před gólmana Kozáčika, v pravý čas zacílil.

Domácí ucítili šanci, svěřenci Jána Kozáka byli jako opaření. Nepříjemná situace navíc nastala záhy, kvůli zranění musel odstoupit Jakubko. Kdyby přitom ihned po svém nástupu zužitkoval centr Šestáka střídající Bakoš, mohlo být o vítězi rozhodnuto. Naopak na druhé straně mělo Lotyšsko smůlu, že Višnakovs po úniku neskóroval.

Stejně jako zpackali Slováci začátek druhého poločasu, ani závěr zápasu jim prostě nevyšel. Celkem dobře se bránili mnoha atakům svého soka, možná ten poslední se však zastavit nepodařilo. Rozhodla standardka, po rohovém kopu byli hosté nedůrazní, takže míč uklidil za záda bezmocného Kozáčika šťastně postavený Rode.

Autor: Patrik Sandev / sport.aktuality.sk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
partaS

1:1

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vykartovaný : Martin Škrtel, Tomáš Hubočan, Vladimír Weiss a Miroslav Stoch Tak to jsem na to zvědav...

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to tridsatdvakanalova nuda, ktora skonci 0:0. alebo to bude volny zapas a skonci to 2:5. dnes v rige snad vsetko mozne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zapas ukazal, s ktorymi hracmi by sa uz do dalsej kvalifikacie nemalo pocitat. Samozrejme je tazko predpovedat, kto bude ako hrat, v akej bude aktualnej forme, ale podla mna by tam hraci ako napr. Salata a Durica nemali uz byt (otazkou je, kym ich nahradit). Chyba tam stoper, ktory by vedel rozohravat a byt lidrom obrany. Celkovo by sa mala venovat pozornost hlavne obrane, lebo to vidim ako najvacsiu slabinu do buducnosti. Kozak by mohol vyskusat nejakych mladych, ako napr. Gyomber. No a samozrejme pokracuje hladanie strelca, aj ked proti takymto "slabsim" superom je Jakubko velmi platny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele