Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
16.10.2012 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Izrael - Lucembursko 3:0

Izraelci i nadále žijí. Jejich existenční dvojzápas s lucemburským trpaslíkem dopadl ideálně: tým od Rudého moře po venkovní výhře 6:0 zareagoval domácím triumfem a vrátil se tak do postupové hry.

Favoritem na první místo ve skupině F zůstává i nadále Rusko, ale Izrael díky domácí výhře 3:0 drží krok s druhým Portugalskem, se kterým se momentálně díky sedmibodovému zisku dělí o druhou pozici.

Ráz utkání s outsiderem určili už v první půli Tomer Hemed a Eden Ben Basat, jejichž góly nenechaly nikoho na pochybách, že si favorit tuhle šanci ujít zkrátka nenechá. Hemed následně přidal ještě třetí branku v druhé půli, a definitivně tak pohřbil jakékoliv lucemburské naděje.

První branku zaznamenal Hemed už ve 13. minutě, když perfektně zužitkoval přesný pas z dílny Bebarse Natcha. Deset minut před přestávkou pojistil vedení valencienneský forvard Ben Basat - jeho perfektní lob nedal hostujícímu gólmanovi žádnou šanci. A když ve 48. minutě zvýšil Hemed vynikající hlavičkou po centru Elada Gabaie už na 3:0, nebylo pochyby, kdo si z dnešního zápasu odnese všechny body.

Lucemburský gólman Joubert sice vychytal několik pěkných izraelských šancí, ale jeho spoluhráči se už k ničemu nezmohli. Ambiciózní výběr Izraele tak splnil povinný úkol, a díky šesti bodům z tohoto dvojzápasu se zavěsil na záda favoritů své kvalifikační skupiny.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Veselac

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

když venku Izrael vstřelil 6 gólů, doma se logicky čeká minimálně podobný přídel, přesto - 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Izrael mile prekvapil kdyz deklasoval v Lucembusku domaci tym o 6 branek..doma to as tak horke nebude...myslim ze skore bude podstatne nizsi..Lucembursko se ponauci z chyb..tip 1..3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele