základní skupiny - skupina A
21.06.2013 20:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

USA "20" - Španělsko "20" 1:4

Španělsko herně nepřesvědčilo, i tak ale porazilo výběr USA snadno 4:1. O góly vítězného týmu se rovnoměrně podělili Deulofeu a Jesé, za Američany až v závěru nádherně snižoval Gil...

Po zvláštním úvodu zápasu, kdy byli Španělé naprosto nezvykle tvrdí v osobních soubojích a navíc několikrát nakopli či dokonce odkopli balón, uklidnila favorita akce dvou z největších hvězd z celého výběru a už v páté minutě to bylo 1:0 pro La Roju. Deulofeu dostihl ještě před brankovou čárou zdánlivě až příliš dlouhý pas, naservíroval zcela ideální centr Jesému a ten v poklidu uklidil míč kolem amerického gólmana Croppera do sítě.

I nadále ale fotbalisté USA svému soupeři v pohodě stíhali a hráli s ním zcela vyrovnaný fotbal. A Američané měli obrovskou možnost na vyrovnání na začátku třinácté minuty, kdy Gil dokonalým prostrčením našel v čisté gólové pozici Hernándeze, ten ale těsně minul španělskou branku. Jen o chviličku později hlavičkoval po standardní situaci Ocegueda a Sotres byl donucen k prvnímu zákroku.

Na druhou stranu poté opět pláchl vždy nebezpečný Deulofeu, sporný zákrok na něj však penaltou ohodnocen nebyl. Susova technická rána zase proletěla vedle pravé tyče, další spolupráce Deulofeu - Jesé pak skončila nepřesnou tečí v podání druhého jmenovaného. Barcelonský rychlík dělal Američanům obrovské potíže, do další příležitosti se přiřítil z levé strany, jenže zakončil slabě a Cropper mohl nadvakrát zasáhnout.

Po půlhodině hry byl k vidění další střelecký pokus Susa, dokonce i z obdobné pozice jako v předešlém případě, a tentokrát už záložník Liverpoolu navíc i trefil branku, Cropper ovšem vytáhl další jistý zákrok. Ve dvaačtyřicáté minutě už to bylo 2:0 pro Španělsko. Saul vyhrál důležitý souboj o míč, předal doleva Deulofeovi, ten si rychlou kličkou posunul balón ke středu a následně ho krásnou technickou střelou poslal k zadní tyči.

A uběhly jen další dvě minuty a Španělé už vedli sice ne zcela zaslouženě, ale rozdílem třídy. Další rychlý protiútok potáhl Manquillo, připravil merunu do ideální pozice Jesému, ten se neukvapil a podél Croppera zasunul. A mohlo být navíc pro Američany ještě hůře, tečovaný pokus Olivera však skvělým způsobem vytěsnil Cropper na roh.

Po návratu ze šaten se dlouho nic moc zajímavého nedělo, až v šedesáté první minutě počtvrté udeřil španělský tým. Campaňa se elegantně uvolnil ve středu hřiště, krásnou průnikovou přihrávkou našel rozběhnutého Deulofea, ten obešel Croppera a do prázdné brány v poklidu zakončil. Podobná situace se opakovala hned v zápětí, jen s rozdílem, že tentokrát utekl Manquillo a ani nadvakrát neproměnil.

Američané zcela zaslouženě dokázali alespoň snížit, a byl to opravdu nádherný gól. Třináct minut před koncem přinesl výběru USA vysoký presink zisk míče na útočné polovině, Gil několikrát zamotal hlavy obráncům Španělska a levačkou se nemohl trefit lépe - vymetl pavučinky z levé šibenice Sotresovy klece. Zbytek zápasu se pak už jen dohrával, nejnebezpečnější byla střela Susa, který ale šanci na úspěch příliš neměla. Španělsko tak zdolalo USA jasně 4:1 a minimálně výsledkově zvládlo vstup do turnaje na jedničku.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele