play off - čtvrtfinále
06.07.2013 20:00 CET
1 : 0
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

Španělsko na MS končí, dál jde po prodloužení Uruguay

Největší favorit na titul z mistrovství světa dvacetiletých jede domů, do semifinále po dramatickém utkání postupuje Uruguay. V devadesáti minutách branka nepadla, rozhodnutí přišlo až v prodloužení, kde udeřil Avenatti.

Začalo se poměrně opatrně a s velkou spoustou nepřesností na obou stranách, úvodní zakončení si vzal na starost Suso, jenže branku netrefil. Na druhé straně zase López hledal centrem hlavu Paíse, ten ovšem rovněž nezamířil přesně. V patnácté minutě už byla k vidění první opravdu vážná situace před brankou Sotrese, když Rodríguez skvěle našel v šestnáctce De Arrascaetu, který těsně minul.

O chvíli později byla k vidění opravdu výjimečná situace, když Deulofeu zakrouzil míč z rohového kopu přímo do brány a De Amores se musel pořádně natahovat, aby ho vytáhl alespoň na břevno a udržel tak své čisté konto. V sedmadvacáté minutě parádně zakombinovali Bernat právě s Deulofeem, ten nakonec v gólové pozici zakončoval, jenže rána mu nesedla a balón skončil mimo tři tyče.

Španělé byli o něco málo nebezpečnější, další výborný centr do vápna vybízel ke skórování Manquilla, ten však nedokázal usměrnit míč mimo dosah De Amorese. Závěr prvního poločasu už opět patřil reprezentantům Pyrenejského poloostrova, uruguayský gólman si ale dokázal poradit i s jedovatou ránou v podání Susa.

Ani po návratu ze šaten se obraz hry v podstatě nezměnil, Španělé byli i nadále lepším družstvem, Torresova nádherná individuální akce však skončila opět jen v rukavicích připraveného De Amorese a Campaňův pokus z vyložené pozice zamířil těsně mimo. Uruguay se připomněla v pětěpadesáté minutě, kdy ale Sotres neměl problém se střelou Lópeze.

Deulofeova hlavička pak skončila nad brankou, stejně se jen o tři minuty později vedlo, a to v mnohem větší příležitosti, i Uruguayci Rodríguezovi. Závěr normální hrací doby nabídl slušné příležitosti, Jesé tu svou jedinou dnešní ovšem neproměnil a De Arrascaetovi střela z hranice šestnáctky nevyšla. Úplně poslední moment úvodní devadesátiminutovky mohl přinést rozhodnutí, když dlouhý aut Rodrígueze tečoval hlavou Rolán, Sotres však brilantním zákrokem vyškrábl míč zpod břevna a poslal zápas do prodloužení.

Do toho už pro zranění nenastoupil, při svém zákroku totiž narazil hlavou do tyče a musel střídat. A jeho náhradník Yaňéz už po třinácti minutách inkasoval. Od rohového praporku ideálně nacentroval De Arrascaeta, u bližší tyče nejvýše vyskočil Avenatti a otevřel střelecký účet utkání.

Srovnat mohl ve sto desáté minutě Puerto, v obrovské gólové možnosti ovšem selhal a minul. Další radost si mohli užít Uruguayci, hned čtyři po sobě jdoucí pokusy o zakončení ovšem zblokoval buď gólman Yaňéz, nebo v pravou chvíli na správném místě se vyskytující obránci. Španělé se pak už k přímému ohrožení De Amoresoyv svatyně nedostali, a tak si semifinále světového šampionátu dvacetiletých zahraje po lépe zvládnutém prodloužení Uruguay.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

taky doufam

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcel som to zakríknuť...ale teraz: CHVALA BOHU, DOKÁZALI SME TO!!!! CHARRÚS V SEMIFINALE!!!

Reagovat
bruchy

slovensko je v semifinále?

Reagovat
smazaný uživatel

môžem Ťa uistiť, že ako fanúšik U ruguaya som o Slovensku nenapísal ani čiarku.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi uruguayec? ze rikas "SME" dokazali? ...... SME by to snad bylo kdyby se tam dostali Češi nebo Slováci nebo odkud předpokládám že jsi. ... ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele