základní skupiny - skupina C
25.06.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Turecko "20" - Kolumbie "20" 0:1

Turečtí fanoušci museli spolknout první hořkou pilulku, dvacetiletý domácí výběr totiž nestačil na Kolumbii, které podlehl 0:1. Jihoameričané byli aktivnějším týmem a tři body si tak připisují zcela po zásluze. Jedinou branku utkání vstřelil jeho nejlepší hráč, Juan Quintero.

Byli to přitom právě domácí Turci, kdo si vypracoval první závar před brankou soupeře. Ve třetí minutě šli nejprve borci v červením dva na jednoho, ale situaci vyřešili špatně. Z následného rohu však odcentroval Calhanoglu a k zakončení se dostal Yilmaz, gólman Bonilla ale nadvakrát dokázal míč zkrotit. Z další standardní situace navíc o chvíli později zahrozil Pülgir, ten však pro změnu zamířil vysoko nad.

Kolumbie o sobě poprvé dala vědět až po dvaceti minutách zásluhou své největší hvězdy, Quintero ovšem svůj volný přímý kop nenamířil do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Po půlhodině hry už měli hosté čistou gólovou příležitost, když Özerovi vypadl míč z rukavic přímo před dobíhajícího Vergaru, ten ale nastřelil přímo jediného Turka, který mu stál v cestě, Durmuse. Následně ještě zakončoval Rentería, ovšem toho už zase vychytal Özer. Rentería byl na levé straně kolumbijské ofenzivy hodně aktivní, krátce před poločasem poslal na malé vápno výborný prudký centr na Vergaru, ten ale ve skluzu nedokázal míč usměrnit do sítě. A Rentería měl i poslední slovo prvního poločasu, jeho dělovku však Özer vyrazil.

Stejně jako v první půli, také po přestávce jako první zahrozili domácí, které hnalo publikum v Rize, jedovatá rána Cahlanogla ale sice Bonillu trochu překvapila svou změnou směru, kolumbijský brankář si však nakonec poradil. A v padesáté druhé minutě Kolumbie udeřila. Pulgir předal míč do středu kapitánovi Quinterovi, ten se ještě chytrým naznačením zbavil jednoho obránce a poté krásnou ranou nedal Özerovi žádnou šanci.

Poté měly své příležitosti oba celky, ovšem Palomeque těsně minul, Yilmaze na druhé straně famózně vychytal Bonilla, Sahinovo zakončení bylo zblokováno a když Quintero mohl zvýšit na 2:0, již překonaného tureckého gólmana zastoupila na brankové čáře hned trojice spoluhráčů a následná dorážka Meny mířila nad. Kolumbie tak udolala Turecko netěsnějším možným rozdílem 1:0 a ujala se vedoucí pozice skupiny C, zatímco Turci spadli na druhou příčku.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele