základní skupiny - skupina C
28.06.2013 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Kolumbie zvládla klíčový mač proti Salvadoru a zůstává na čele

Čistě "americký" souboj zvládla podle očekávání Kolumbie, která tak dokázala bodovat i potřetí a bez porážky opanovala tabulku skupiny C. Výhra pořádajících Turků proti Austrálii pak Salvador odsoudila do role čekatele...

Po nemastném a neslaném začátku byla k vidění územní převaha kolumbijských hráčů, kteří si předávali kožený nesmysl z kopačky na kopačku a postupně se přibližovali k soupeřově svatyni. Na premiérovou šanci jsme si museli však počkat až do osmé minuty, kdy Córdoba sice neúspěšně hledal ve vápně Quintera, odražený mičuda se však k prvně jmenovanému vrátil, ten ovšem branku nenašel.

Vytrvalý tlak nakonec přece jen donesl sladké ovoce. To se psala 21. minuta, když si Rentería v šestnáctce přehodil balón z jedné nohy na druhou a poté nekompromisně zavěsil - 0:1! Za pouhopouhé tři minuty se navíc Córdoba ve vápně zbavil Ayaly, který ho následně zastavil pouze za cenu nedovoleného zákroku a sudí Alioum nařídil pokutový kop! Míč si na značku postavil sám postižený a ranou k levé tyči zvýšil na 0:2. Reagovat se na opačné straně pokusil z velké dálky pohotovou střelou Coca, jeho pokus ale Bonilla zpod břevna dokázal vytěsnit.

Druhých čtyřicet pět minut začalo pod taktovkou Salvadoru, středoamerický stát si ovšem nedokázal vypracovat žádnou kloudnou příležitost, naproti tomu se musel ještě sám strachovat... Hned několikrát to z dálky zkoušel Quintero, ani jedna z jeho střel však nedokázala Moralese výrazněji zaměstnat. Přesně po hodině hry pak mohlo být asi definitivně jasno: Rentería si fantasticky stáhl pas z hloubi pole, ovšem pak už v tísni nedokázal zacílit do prostoru tří tyčí!

Veškerou střeleckou potenci hostů zaznamenával Coca, který to neúnavně, podobně jako Quintero na opačné straně, zkoušel ze střední a větší vzdálenosti, ale Bonilla si bez větších problémů dokázal poradit. Jako pověstné kamikadze vlétl v sedmdesáté první minutě do centru mimo pokutové území Morales, avšak salvadorský brankář dokázal vzápětí své zaváhání ještě napravit.

O poznání více vzruchu přinesl za pár minut Peña, který se z levé strany protlačil až ke střele, jeho snaha však na brankáře kolumbijského Atlética Nacional nestačila! To však bylo z domácího pohledu všechno, další minuty už se opět hrálo podle kolumbijských not, čímž bylo prakticky jasné, kdo si na konto zapíše rozhodující tři body. Definitivní podobu dostal zápas po ráně Quintera, který natáhl těsně za vápnem a nekompromisním projektilem k tyči uzavřel na konečných 0:3.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele