play off - osmifinále
02.07.2013 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Uzbekistán potvrdil kvalitu a třemi brankami poslal domů Řecko

Asijský celek dokázal navázat na velmi slušné skupinové výkony a hned na začátek vyřazovací fáze si připsal první skalp, když bez větších potíží vyřadil Řeky. Uzbekistán se tak může těšit na zasloužený odpočinek a poté čtvrtfinále!

Opatrný rozjezd nejvíce ze všeho charakterizovalo velké množství chyb a zbytečných ztrát při rozehrávce, kulatý nesmysl se pohyboval zejména ve středu pole, nebezpečných situací tak bylo opravdu pomálu. Hned z první zajímavé situace pak udeřilo: Machstalijev dostal na zadní tyč povedený centr, který nekompromisně uklidil do levé šibenice Kapinovy svatyně - 0:1!

Řekové se po tomto momentu konečně osmělili, přidali na aktivitě a začali ohrožovat soupeřovu branku. Nejvíce "cítit" byl v tomto ohledu Gianniotas, jenž to zkoušel z volného přímého kopu, ovšem prostor tří tyčí nenašel. Vzápětí ale ten samý hráč dostal přesnou zpětnou přihrávku a pohotovou ranou napálil ruku Juldašova, načež sudí Doué nařídil pokutový kop! Mičudu si na značku postavil kapitán Stafylidis a střelou doprostřed branky suverénně vyrovnal na 1:1. Ještě před odchodem do kabin to zkusil z dálky Bouchalakis, táhlým pokusem však branku o fous minul!

Hodně se na sebe snažil upozornit, ostatně jako ve všech předešlých zápasech Řeků, obránce Stafylidis, který opakovaně zkoušel pálit ze střední a větší vzdálenosti, prostor mezi třemi tyčemi se mu ale nalézt nedařilo. Přesně po hodině hry pak přišla pro evropský tým další těžká rána: Sergejev doslova jako tank pronikal do vápna, Kourbelis ho zastavil pouze za cenu faulu a na světě byla další penalta! Sám postižený do protipohybu Kapina znovu poslal svůj celek do vedení - 1:2! Aby toho pro "domácí" nebylo málo, tak byl po druhé žluté kartě vyloučen Kourbelis.

Úspěšný exekutor byl očividně při chuti. To ostatně ukázal hned při další nebezpečné uzbecké akci, kdy se po dobrém pasu hnal tváří v tvář na Kapina, obtěžován jedním z obránců však nebyl u mičudy jako první a z nadějně vyhlížející akce tak nakonec nic nevzešlo.

Definitivně jasno bylo osm minut před koncem řádné hrací doby. Domácí ekipa už tou dobou hrála pověstný "vabank" a Konstantinidis při jednom z neúspěšných ofenzivních výpadů neohrabaně zastavil v šestnáctce Urinbojeva a pískala se již třetí penalta! Tentokráte vzal na sebe odpovědnost Rachmanov a zkušeně zvýšil na 1:3! Rovněž po druhém napomenutí byl vyloučen Juldašov, dohrávalo se tak o deseti.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
paver

1:2

Reagovat
veikko

1:1, penalty 4:5

Reagovat
smazaný uživatel

Grécko: zápas bez remizy 1 / kurz 1,39

Zlaté Tipy.sk

Reagovat
klokan.paul

0

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude pro Řecko dost těžký zápas, protože Uzbekistán má velice zvláštní styl hry. Vsazeno mám na Řeky, tak snad Uzbekistánci nepřekvapí

Reagovat
paver

Uzbekové

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele