základní skupiny - skupina D
28.06.2013 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslabená Paraguay se nevzdala a rozešla se s Řeckem smírně

Paradoxní situace nastala ve skupině D, kde bude muset o prvním týmu rozhodnout los, neboť Řecko i Paraguayci mají po vzájemné remíze stejný počet bodů a rovněž počet nastřílených i obdržených branek je na totožné úrovni. To však nic nemění na skutečnosti, že oba týmy postupují do osmifinále.

Zprávy ze souběžně hraného utkání, kde Mali poměrně brzo prohrávalo s Mexikem o dvě branky (právě Malijci ještě mohli jednoho z obou aktérů odsunout na třetí pozici), dodaly Řecku i Paraguay na klidu a podle toho se ostatně vyvíjelo dění na hrací ploše. Jihoevropský celek byl sice aktivnější, Bouchalakis dokonce mohl otevřít střelecký účet, ovšem Diego Morel si poradil.

Paraguay byla pod souhrnným tlakem od 24. minuty, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen kapitán Gustavo Gómez a Řekové tak před sebou měli více než hodinu hry proti oslabenému soupeři. Výhoda jednoho hráče v poli ale do konce první půle přinesla pouze ránu Stafylidise do tyče!

Také po změně stran pokračovala řecká převaha, ovšem pouze k pokutovému území, nebezpečné situace bychom mohli počítat maximálně tak na prstech jedné ruky. Nakonec však kýžená branky přišla, když Stafylidis svým centrem z volného přímého kopu oslovil hlavu Diamantakose a rázem to bylo 1:0! Radost však neměla pro Řeky dlouhého trvání. Přesněji se jednalo o pouhých pět minut, kdy Montenegro nekompromisní střelou z akrobatické pozice vyrovnal na 1:1. Otočit utkání zpátky na "domácí" stranu mohl Fourlanos, ale z bezprostřední blízkosti hlavou neuspěl!

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele