play off - osmifinále
03.07.2013 17:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Portugalci neudrželi vedení a do čtvrtfinále postupuje Ghana

Druhý osmifinálový den nabídl jeden ze zatím nejpohlednějších zápasů probíhajícího mistrovství světa do dvaceti let. Ghana se brzy ujala vedení, poté ale Portugalci otočili stav, aby se nakonec radovala opět africká družina.

Očekávaná ofenzivní podívaná na sebe nenechala dlouho čekat. Neuběhla ještě ani minuta hry, když se z čista jasna ocitl ve velké šanci Mica Pinto, ovšem z malého vápna ghanskou svatyni trestuhodně přestřelil! Tento moment však snahu afrického mužstva neutlumil, nadále se hrálo nahoru dolu a rozhodně se bylo na co koukat. Z dálky to zkoušel Salifu, ale na Josého Sá nevyzrál.

Ghana diktovala tempo hry, ovšem rušno bylo zejména před Antwiho brankou. Ricardo po třinácti minutách vrátil pod sebe na Aladjeho, ten ale zamířil pouze do nachystaného strážce africké svatyně a napodruhé, pro změnu hlavou, opět Antwiho nenachytal na švestkách. Krátce nato poprvé výrazně zahrozilo na opačné straně hřiště, Odjer natáhl z velké dálky a José Sá měl plné ruce i nohy práce, aby jeho mimořádně vydařený pokus směřující do šibenice vytáhl!

Na další dalekonosnou ránu už však nestačil: Ashia si udělal prostor ve středu pole a z obrovské vzdálenosti nasměroval kulatý nesmysl k pravé tyči portugalské branky - 0:1! Nastoupený trend za pár minut dodržel Baba, jeho křížná přízemní rána však o fous minula vzdálenější tyčku branky Josého Sá. Portugalci postupem času stupňovali aktivitu... Po půlhodině hry měl po efektní narážečce šanci André Gomes, avšak z těžkého úhlu na Antwiho recept nenašel a Ricardo po odraženém míči rovněž na ghanského brankáře nevyzrál! Následovala neúspěšná hlavička Assifuaha.

Herní převaha Portugalců z konce prvního dějství plynule navázala i po krátké přestávce. Africký tým se však zatáhl na vlastní polovinu a soustředěným napadáním si držel protivníka dostatečně daleko od vlastní branky. Dobře hrající André Gomes si přesto udělal prostor ke střele, když se do balónu opřel těsně za šestnáctkou, ale pozorný Antwi si s jeho dělovkou poradil!

Vytrvalá snaha nakonec celku z Pyrenejského poloostrova přinesla kýžené ovoce. Psala se 71. minuta, André Gomes svým centrem na zadní tyči oslovil Edgara Ié, ten ještě posunul na svého kolegu z obranné čtveřice Thiaga Ferreiru, jenž fantastickou střelou, za pomoci břevna, dopravil mičudu do sítě - 1:1! Vzápětí to po narážečce zkusil Bruma, technickým zakončením však našel pouze levou tyč ghanské svatyně! Ještě v téže minutě ale Ricardo Esgaio po nakrátko rozehraném rohovém kopu našel na penaltovém puntíku hlavu Egrara Ié, který za pomoci tyče otočil na 2:1!

Tímto ale zajímavé momenty rozhodně nekončily! Acheampong našel ve vápně čerstvého Boakyeho, ten sice z bezprostřední blízkosti mířil jen do portugalského strážce branky, ovšem další střídající hráč Anaba využil po odraženém míči nedůsledné obrany Portugalců a pohodlně srovnal na 2:2! Natěšené obecenstvo bylo doslova ve varu... "Domácí" ve své snaze neustávali, ale vzápětí dostali rozhodující direkt: Boakye využil několika chyb a ze standardky otočil na 2:3!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Měl by to být jednoznačný zápas

Reagovat
FC Porto FC

Portugalsko musí !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Benfica

Už Portugalcov čaká ďalšie kolo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele