základní skupiny - skupina D
22.06.2013 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Paraguay "20" - Mali "20" 1:1

Smírným výsledkem 1:1 skončilo utkání skupiny D, ve kterém si po bodu rozdělily týmy Paraguaye a Mali. Oba góly padly už v samotném úvodu zápasu, Mali se do vedení dostalo už ve třetí minutě, když se prosadil Niane, vedlo ovšem pouhé čtyři minuty, než přesně zamířil Rojas.

Klasické úvodní oťukávání tentokrát příliš času nezabralo a už ve třetí minutě se poprvé měnilo skóre. Mohlo za to doslova hrůzostrašné bránění Paraguayců, kdy nejprve Sanabria nechtěně zpracoval míč Nianemu, kterému když potom balón uskočil, naservírovala šanci jako na zlatém podnose také stoperská dvojice a Niane se už v zakončení nemýlil. Jenže Mali vedlo jen čtyři minuty a Paraguay se tak velmi rychle dostala zpátky do zápasu.

Po levé straně totiž utekl Piris, jeho centr na hranici velkého čtverce si šikovně do pohybu zpracoval Rojas a ve skluzu zakončil přesně k pravé tyči, v tu chvíli bylo srovnáno. Po zajímavém úvodu se však oba týmy dlouho pořádně hledaly, nepřesnosti se střídaly jako na běžícím páse a šance tak k vidění v podstatě nebyly.

Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1, což na začátku druhého dějství jakoby chtěli změnit převážně Paraguayci, ovšem Montenegrova první hlavička byla zblokována a následná dorážka šla vysoko nad. Na druhé straně musel gólman Morel zachránit svůj tým po ráně Keity, která mířila pěkně pod břevno a zřejmě by skončila v síti, nebýt zásahu strážce paraguayské svatyně.

Největší šanci rozhodnout o vítězství Jihoameričanů měl v šestašedesáté minutě González, Berthé však vytasil famózní reflexivní zákrok a nedovolil balónu projít až do sítě. Gómezova hlavička po rohovém kopu pak skončila těsně mimo a stejně se v závěru vedlo také Correovi, a tak další branka už nepadla a Paraguay remizovala s Mali 1:1.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele