základní skupiny - skupina F
23.06.2013 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Nový Zéland naplnil roli outsidera a jasně podlehl Uzbekistánu

Před večerním soubojem mezi Uruguayí a Chorvatskem měla skupina F na programu zápas Nového Zélandu proti Uzbekistánu, došlo tedy na střet očekávaných odpadlíků, který po zásluze ovládli Asiaté.

Obě strany se potkaly před dvěma lety na mistrovství světa U-17 v Mexiku, kde si Nový Zéland připsal drtivé vítězství 4:1, tentokráte však byl na programu trochu jiný příběh. Ten se začal psát už po pěti minutách, kdy Sergejev přetlačil dvojici Crocombe - Arms, při zpracování míče si však pomohl rukou a proto nemohla být jeho trefa uznána! Ani tato situace ale na dalším průběhu nic nezměnila.

Jeden z hlavních aktérů z předešlé situace brankář Crocombe doslova ukázkově namazal Sergejevovi, jeho střelu sice následně zneškodnil, ovšem pouze k neobsazenému Machstalijevovi, který už měl před sebou jednoduchý úkol - 0:1. Vzrůstem nevysoký hráč (měří pouhých 169 centimetrů) byl pro defenzivu ostrovního týmu úhlavní hrozbou a svým pohybem vytvářel dostatek prostoru i spoluhráčům. Z další nebezpečné akce však mířil pouze do jednoho z obránců.

Neméně dobrou možnost měl před sebou Sergejev, ovšem křižnou střelou zacílil pouze do tyče novozélandské svatyně! Z ničeho nic pak dvě minuty před pauzou natáhl z obrovské vzdálenosti Payne a Omonov měl rázem plné ruce i nohy práce, i když ostrý pokus nakonec skončil nad břevnem hostující branky. Následně se Sergejev dokonce zbavil i Crocombeho, ovšem ten jeho nedůrazný pokus ještě, ve spolupráci s obráncem, dokázal před brankovou čarou zastavit!

Nedlouho po příchodu z kabin už se však zaměstnanec uzbeckého Pachtakoru dočkal, když těžil z výborné práce Machtsalijeva a přesnou střelou poté zvýšil na 0:2! Uzbekistán měl obrovskou územní převahu a vytvářel si jednu nebezpečnou šanci za druhou. Zpoza vápna napřáhl Kozak, ovšem na Crocombeho si nepřišel. To se v 65. minutě nepovedlo ani Sergejevovi!

Vzápětí ale z dálky natáhl Turapov, jehož rána skončila nechytatelně pod břevnem - 0:3. Za Nový Zéland mohl deset minut před koncem devadesátiminutové hrací doby snížit Payne, ten ale na přihrávku od Boyba o kousek nedosáhl. Na opačné straně nesupěl Mašaripov.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele