základní skupiny - skupina F
26.06.2013 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Nový Zéland "20" - Uruguay "20" 0:2

Zpátky ve hře o osmifinále mistrovství světa dvacetiletých je Uruguay, která porazila Nový Zéland 2:0 a dotáhla se na postupovou pozici. První gól vstřelil už v páté minutě Arrascaeta, jenž se trefil nádherně ze standardní situace, pojistku pak přidal patnáct minut před koncem nejlepší hráč zápasu López.

Uruguayci hned od úvodního hvizdu ukazovali, kdo je na hřišti pánem, byli jasně lepší a drželi se s míčem na útočné polovině. A už v páté minutě se poprvé měnilo skóre, když byl nějakých dvacet metrů od branky faulován López, míč si k rozehrávce standardní situace postavil Giorgian De Arrascaeta a nádhernou ranou do vzdálenější šibenice nedal Basalajovi sebemenší šanci. Tlak favorita ovšem po úvodní trefě ani trochu neustal, naopak, hned vzápětí hlavičkoval nepřesně Acevedo, Rolánův pokus zase postrádal jak přesnost, tak razanci.

V šestadvacáté minutě poslal López do čisté gólové příležitosti Paise, toho ovšem v rozhodující okamžik zradilo zpracování a z šance nic nebylo. Uruguay Novozélanďany doslova válcovala, další ranou se prezentoval Rodriguez, ovšem Basalaj nadvakrát zasáhl. A když se pak López probil sám až do pokutového území, na poslední chvíli mu do gólového zakončení vletěl Adams a tečoval míč těsně vedle branky. Ostrované zahrozili snad jen akcí Thomase, po níž však De Amores zasahovat nemusel.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil, Uruguayci zápasu naprosto jasně dominovali. Po rohu hlavičkoval kapitán Silva, jenže nepřesně, Lópezovu chytrou střelu zase brilantním zákrokem vyrazil Basalaj. Po hodině hry přispěchal s další povedenou individuální akcí López, devatenáctiletý fotbalista AS Řím ale v souboji s novozélandským brankářem neuspěl a těsně přestřelil.

Vyrovnáno mohlo být po ráně Thomase, se kterou měl De Amores obrovské potíže, nakonec jí ale dokázal zpacifikovat a uklidit do bezpečí. A Uruguay poté konečně přidala gólovou pojistku, po níž už mohla být o svém vítězství přesvědčena. Nicolas López nejprve posunul balón jen do tyče, od ní se však kulatý nesmysl odrazil zpět k nejlepšímu uruguayskému hráči a ten bez potíží zvýšil na 2:0. Uruguay už si pak závěr zápasu v klidu pohlídala a může tak po zásluze slavit své první tři body na šampionátu.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele