play off - osmifinále
03.07.2013 20:00 CET
1 : 1
7:8 pen.
(0:1, 1:1)

Reportáž

Korejci po penaltách slaví postup přes Kolumbii

Sto dvacet minut nedokázalo určit vítěze, po penaltách už se však radovali Korejci, kteří v nervydrásající koncovce udolali Kolumbii 8:7 a slaví postup do čtvrtfinále mistrovství světa. Na poměrně rychlý gól Song Ju-Huna odpověděl až v nastaveném čase Quintero, prodloužení však svého hrdinu nenašlo. Rozhodující penaltu nakonec proměnil Lee Gwang-Hun.

Do zápasu vstupovali v roli mírného favorita zástupci Jižní Ameriky, byli to však Jihokorejci, kdo prožil lepší vstup do utkání. Kang Sang-Woo dostal ideální pas za soupeřovu obranu, jenže nepovedlo se mu ho bezpečně zpracovat a z hrozící stoprocentní příležitosti nebylo nic. Na druhé straně zase zahrozil Mojica, z hranice pokutového území ovšem neuspěl. Šestnáctá minutě už přinesla první gólový zásah dnešního duelu, když standardní situaci sice ještě Kolumbijci odvrátili, míč však putoval zpět do jejich šestnáctky a nikým nehlídaný Song Ju-Hun ho poslal přesně k tyči.

Kolumbijci se po inkasované brance velmi rychle oklepali a začali svého soka přehrávat, přičemž hlavně Quintero opět skvěle řídil akce svého celku, ve své první šanci si však z úhlu na jihokorejského brankáře nepřišel. Uběhly jen další dvě minuty a v dobré pozici se ocitl Córdoba, jenže ani on skvělého Lee Chang-Geuna nepropálil. Nebezpeční ale dokázali být i Korejci, Kim Sun-Woo mířil zpoza velkého čtverce velmi přesně, do balónu ovšem stačil vletět Pérez a zachránit Kolumbii od druhé obdržené trefy.

V závěru prvního poločasu ještě Quintero reklamoval korejskou ruku ve vlastním vápně, sudí Skomina ovšem nic takového nezaregistroval. Také vstup do druhého dějství vyšel lépe Jižní Koree, Kang Sang-Woo ale v akrobatické pozici zamířil těsně mimo Bionillovu svatyni. V sedmdesáté minutě parádně zakombinovali Quintero, Mena a Córdoba, ten však z vyložené pozice přestřelil a zahodil tak šanci na vyrovnání.

Stejný hráč pak ještě hlavičkoval nepřesně, Balantův pokus v osmdesáté deváté minutě zase pouze olíznul tyč korejské klece. A když pak ve druhé nastavené minutě ani Quintero svou tutovku neproměnil, vypadalo to, že se Kolumbie s turnajem smolně rozloučí. Jenže v devadesáté čtvrté minutě napřáhl Quintero znovu, tentokrát už nedal gólmanovi šanci a zaslouženě poslal zápas do prodloužení.

V něm se hrdinou mohl stát Vergara, jenže rána mu nesedla a šlo se tedy až do penaltového rozstřelu. V něm jako první zaváhal ve třetí sérii Song Ju-Hun, už o sérii později ovšem stejným způsobem naložil se svou příležitostí Aguillar. Pak všichni své penalty proměnili, až se šlo do deváté série. V ní nejprve Lee Gwang-Hun uspěl, naopak Balanta vzápětí přestřelil a do čtvrtfinále poslal Jižní Koreu.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
FC Porto FC

Quintero je dotáhne daleko :)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele