play off - osmifinále
03.07.2013 20:00 CET
1 : 0
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

Irák po prodloužení těsně udolal Paraguay a míří do čtvrtfinále

Jeden z nejpřekvapivějších osmifinalistů Irák nepřestává udivovat a po těsné výhře nad Paraguayí, kterou až v prodloužení zařídil Farhan Shakor, může dál pomýšlet na nejvyšší příčky. Jako další na Iráčany čeká Korejská republika.

Hned od prvního uvedení míče do hry byl k vidění možná až překvapivě pohledný fotbal, kulatý nesmysl se pravidelně přeléval z jedné strany na druhou a rozhodně tak nebyla nouze o zajímavé momenty. Již ve třetí minutě mohl Sanabria potrestat zaváhání Hameeda, ovšem hlavou vymezený prostor nenašel. Později střelou zpoza vápna neuspěl Mahdi Kamil.

Postupem času se však přece jen začala projevovat větší technická zdatnost jihoamerických hráčů, kteří si během pár minut vypracovali hned několik příležitostí. Nejdříve to zkoušel polovysokou střelou Sanabria, ovšem irácký brankář si poradil na jedničku a jeho pokus vyrazil! Po rychlé kombinační akci pálil pro změnu Derlis González, křižná střela si ale na Maheeda opět nepřišla a Sanabria po odraženém míči prostor tří tyčí trestuhodně nenašel!

Iráčané se však nepoučili a zanedlouho bylo před jejich svatyní opět pořádné horko. Hameed si dovolil až příliš a následně měl co dělat, aby dokázal odvrátit mičudu před dotírajícím Derlisem Gonzálesem. Ve vzduchu se tak opět doslova vznášelo známé pořekadlo...

A trest na sebe nemusel nechat dlouho čekat: Abdulraheem si vyskočil na centr, jeho hlavička však na paraguayského brankáře nevyzrála, Abdulhussein to následně zkusil akrobatickým zakončením přes hlavu, avšak pro změnu mířil nad břevno Morelovy branky! Zbytek prvního dějství už tolik zajímavých situací nenabídl a hra se odehrávala zejména ve středu hrací plochy.

Stejný obraz se přítomným divákům naskytl i po obrátce. Ani jedna strana nechtěla odkrývat prostory, zaměřila se tak především na zadní vrátka a vzrušujících momentu před oběma brankami tím pádem skutečně mnoho nebylo. Po hodině hry se dobrou individuální akcí protlačil ke střele čerstvý Shakor, ovšem tísněn hned několika protihráči tak jako tak prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel. Paraguay se jen marně snažila využít své technické kvality.

Deset minut před koncem pak navíc přišel pro Jihoameričany šok, když po druhé žluté kartě musel hřiště opustit jeden z nejaktivnějších hráčů Arnaldo Sanabria! Přesto přese všechno se ale domácí mohli ujmout kýženého vedení, Gonzálezova rána však byla zablokovaná.

Na řadu tak premiérově na tomto turnaji přišlo prodloužení (paralelně se zápasem Kolumbie - Korejská republika). Zde už se hrálo podle iráckých not. Netrvalo pak dlouho a celek z oblasti Perského zálivu se prosadil: Shakor si na zadní tyči našel povedený centr z hloubi pole a hlavičkou do protipohybu Morela zavěsil - 1:0! Adnan poté ze standardky našel jen připraveného strážce paraguayské branky. Odpověď Domíngueze pro změnu postrádala přesnost.

Druhá část prodloužení začala hodně kontroverzní situací, při níž jeden z iráckých obránců zahrál v šestnáctce rukou, ovšem rozhodčí Moreno nechal hru volně plynout. Paraguay se jen marně snažila ohrozit soupeřovu branku, jednu šanci si však přece jen vypracovala, když Hameedovi propadl vysoký centr a na brankové čáře (dost možná už těsně za ní!) ho na poslední chvíli odvracel Adnan! Ve třetí nastavené minutě pak ještě na opačné straně neuspěl Tareq!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tu je možné všeličo . Od 0:0 po 3:4.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Takže predsa len 0:0. Pampamparampam pampamparamparam....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele