play off - osmifinále
02.07.2013 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Francie naplnila předpoklady a čtyřmi góly smetla domácí Turky

Také další ze spolufavoritů na celkové prvenství zvládl osmifinálový zápas a po snadném vítězství nad Tureckem už se mohou francouzští hráči chystat na Uzbekistán. Pořadatelská země tak končí svoji pouť hned na úvod vyřazovací fáze.

Ani hlasitá podpora domácích příznivců nebyla Turkům nic platná a od prvního fouknutí do píšťalky se hrálo podle francouzských not. Postupně to zkoušeli Pogba a Sanogo, ani jeden z nich však Özera výrazněji neohrozil. Ojedinělou možnost na opačném konci hřiště zaznamenal Çalhanoğlu, ovšem jeho přízemní rána mířila jen do nachystaného Aréoly. Úspěšně neskončil ani další pokus Bahebecka.

Převaha Francie neustávala a otevírací branka tak doslova visela ve vzduchu. Počkat jsme si však museli až do 19. minuty: Bahebeck rozehrál od rohového praporku, turecký brankář chyboval, když podběhl centr a následně se ještě ve vzduchu srazil se Sarrem, odražený balón už pak Kondogbia bez potíží dopravil na místo určení - 1:0! Kmenový hráč PSG byl při chuti, pro změnu to zkusil technickým zakončením zpoza vápna, Özer však jeho ránu zpod břevna vytěsnil!

Hosté se ne a ne oklepat a zanedlouho přišel další krutý trest. Rychlou akci rozehrál Pogba na rozběhnutého Diagneho, ten poslal nadýchaný centr do pokutového území a Bahebeck na přední tyči hlavou dopravil míč do sítě - 2:0! Když už se pak na druhém konci zeleného pažitu protlačil ke střele Bakiş, zamířil pouze vysoko nad branku. Při odchodu do kabin se pak ještě strhla zbytečná šarvátka...

Patnáctiminutový oddech Turkům očividně pomohl a po obrátce jsme byli z jejich strany svědky úplně jiného představení... Kromě nebezpečné standardní situace Çalhanoğlua si v šestnáctce udělal prostor ke střele Bakiş, na poslední chvíli mu však jeho střelu zablokoval pohotový Zouma. Hodně vidět byl stále Bahebeck, jenž se v šedesáté páté minutě prohnal kolem Turana, který ho už ve vápně zastavil pouze za cenu faulu a Francie tak měla výhodu penalty! Tíhu okamžiku vzal na sví bedra Thauvin a naprosto trestuhodně nasměroval míč ze značky vysoko nad branku!

Reprezentace galského kohouta však nemusela dlouho smutnit. Pogba našel za obranou rozběhnutého Sanoga, který si tváří v tvář proti Özerovi poradil na jedničku podtrženou a placírkou zvýšil na 3:0. Hned vzápětí měl velkou šanci Bakiş, ale útočník Leverkusenu z bezprostřední blízkosti napálil pouze strážce francouzské branky! Záhy pak Sanogo oslovil Veretouta a na ukazateli už svítilo 4:0!

I přes jasný stav se bylo na co koukat a k tomu nedílnou součástí přispívali i houževnatí Turci. A evropsko-asijská země se nakonec přece jen dočkala čestného úspěchu: Çalhanoğlu v šestnáctce šikovně vrátil na aktivního Bakişe, jenž se z bezprostřední blízkosti mohl Aréoly zeptat, "kam to chce" - 4:1. Poslední zajímavou šanci měl na svědomí Uçan, ale branku nenašel.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
veikko

0:2

Reagovat
klokan.paul

2

Reagovat
smazaný uživatel

No tak v A-týmech asi jasný souboj, ale když si tak projíždím statistiky Turecko by to klidně mohlo zvládnout.

Reagovat
veikko

Právě že teď jsem se přesvědčil, že Turecko má na Francii jen v A-týmech.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych Francouzi mají fantastický A-tým se spoustouch dobrých hráčů Lloris, Benzema, Ribery a i další, mezitim co Turecko má dva dobré hráče Arda Turan a Burak Yilmaz

Reagovat
veikko

Ale jejich hra je taková nijaká. Ale je fakt, že to hra Turků taky Ale zapomněl jsi zmínit ještě Selcuka Inana

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Pogba, Sanogo, Umtiti, ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele