základní skupiny - skupina E
23.06.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Chile otočilo zápas s Egyptem a připisuje si důležité vítězství

Nouze o pohledné fotbalové momenty nebyla ani mezi Chile a Egypťany, kteří se ujali vedení, ovšem dlouho si hubený náskok neužívali, chvíli před koncem pak jihoamerický stát zásluhou střídajícího Christiana Brava obrat dokonal.

Očekávané střetnutí skupiny E nabízelo od první minuty zajímavou podívanou, Chilané drželi častěji mičudu na svých kopačkách a po devíti minutách si vypracovali prvotní nebezpečnou situaci, Castillo ale z dobré pozice hlavičkoval nepřesně. Africký celek však nezůstával pozadu a byl o poznání nebezpečnější, což se záhy potvrdilo, když si Kahraba naběhl na kolmici za obranu a rázem to bylo 0:1.

Chilští mladíci odpověděli zvýšenou aktivitou, ovšem to znovu vedlo jen k platonické územní převaze a Mossad Awad nadále zůstával bez výraznějšího zákroku. Navíc po další kombinaci na malém prostoru to zkusil opět Kahraba, tentokráte volil přízemní ránu na zadní tyč, avšak jeho snaha úspěchem neskončila! Po 25. minutách pak bylo srovnáno: Egypťané si nepochopitelně dávali přednost, kulatý nesmysl se nakonec dostal ke Castillovi, jenž za pomoci jednoho z bránících hráčů dopravil balón až do prostoru ohraničeného třemi tyčemi - 1:1.

Od tohoto momentu byla chilská převaha ještě výraznější, opakovaně to z velké dálky zkoušel Maturana, ani jedna z jeho střel však na egyptského brankáře recept nenašla. Po půlhodině hry mohl opakovaně trestat Kahraba, jenž dostal parádní míč za obranu, ale z bezprostřední blízkosti nepochopitelně přestřelil! A kmenový hráč ENPPI měl i další tutovku, hlavičkoval však pouze do tyče!

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Zvyšující se tlak arabského mužstva však ne a ne přinést kýžené vyústění, mezitím naopak mohlo udeřit na opačné straně, když si na ofsajdové hranici počkal na mičudu Ángelo Henríquez, tomu se ale na skvěle reagujícího Awada vyzrát nepodařilo! Jen se tak překlopil herní obraz z prvního dějství, což se opět potvrdilo při šancích Trezegueta a Ahmeda Hassana, kdy ani jeden z nich nedokázal zamířit do prostoru branky!

Dvacet minut před koncem řádné hrací doby mohl po rohovém kopu z ničeho nic udeřit střelec první chilské trefy Castillo, který si na přední tyči naběhl na balón od rohového praporku, hlavou však zamířil těsně vedle! Egypt se však z centrovaných míčů evidentně nepoučil. Přetažený míč vrátil Rabello na zadní tyči na střídajícího Brava, ten udělal s koženým nesmyslem pár kroků a poté nekompromisně napálil balón do sítě - 2:1. Na konečném výsledku už potom nic nezměnilo ani vyloučení Cuevase, Chile pohodlně drželo míč na svých kopačkách a zapisuje si důležité body.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele