základní skupiny - skupina C
25.06.2013 17:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Salvador udolal Australany a konečně přepsal vlastní historii

Maličký stát ve Střední Americe dokázal po úvodní porážce od Turků otočit zápas s Austrálií a může se těšit ze svého prvního vítězství pod hlavičkou FIFA! Protinožci se tak rázem ocitli na chvostu skupiny C.

Přitom Australané nezačali vůbec špatně. Po rychlé kombinaci na soupeřově polovině natáhl z obrovské dálky Brillante a přízemním pokusem k levé tyči otevřel skóre - 1:0. Tehdy by nikdo nepředpokládal nadcházející dění... "Hostující" ekipa do tohoto zápasu ještě na mistrovství světa do dvaceti let neskórovala, to se ale záhy změnilo: Henríquez a Barahona vymysleli šanci pro Coca a bylo srovnáno - 1:1.

Tento moment skromný celek pochopitelně povzbudil, Austrálie se sice snažila opětovně chopit dirigentského kormidla, ovšem marně. Největší příležitost měl Taggart, hlavou však nedokázal překonat salvadorského brankáře! Navíc pět minut před odchodem na přestávku pak z ničeho nic udeřilo na opačné straně: Ochoa narýsoval centr do vápna a Peña bez problémů dokonal obrat - 1:2!

Stejný pohled se přítomným divákům naskýtal i po obrátce. Marnou snahu oceánského mužstva mohl ukončit odvážným pokusem Granitto, jeho snaha však vymezený prostor těsně minula! Gómez poté deset minut před koncem řádné hrací doby trefil tyč! Nevyužité šance mohly Salvador ještě mrzet, ovšem ve zbývajících minutách už se žádné drama nekonalo.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
cepinzcegamy

6+ za kilečko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele