play off - semifinále
08.07.2011 01:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Nádherné góly a domácí ve finále: Německo - Mexiko 2:3

Mexiko slaví, před zaplněným stadionem v Torreónu v nádherném utkání otočilo skóre s Německem a po výhře 3:2 postupuje d finále, ve kterém se v neděli utká s Uruguayí. O osudu zápasu rozhodla branka přímo z rohu a nádherné nůžky.

Mexičané začali fantasticky a hned ve třetí minutě rozradostnili zaplněný stadion v Torreónu. Na pěkný centr z levé strany si naskočil Julio Gomez a přesně umístěnou hlavičkou překvapil německého brankáře Vlachodimose, který se za míčem jen ohlédl. Jenže už v desáté minutě bylo vyrovnáno, za hranicí pokutového území se ke střele odhodlal Samed Yesil, trefil se přesně k pravé tyči mexické branky a běžel slavit se svými spoluhráči.

Po vyrovnávací brance Němců hra trošku opadla, mírně aktivnější však neustále byli domácí Mexičané. Dobrou možnost měl na kopačce Bueno, jenže ideální příležitost na střelu prováhal a akci pokazil. Na rozdíl od šestadvacáté minuty a Sameda Yesila, který se od půlící čáry proháčkoval až k šestnáctce, ale jeho střela levačkou skončila těsně vedle levé tyče.

Osm minut před přestávkou se kolem Perreyho obtočil Espericueta, jeho prudká rána však Vlachodimose nepřekvapila. O čtyři minuty později si na skvělý pas za mexickou obranu naběhl Yesil a snažil se využít nesmyslného vyběhnutí gólmana Sáncheze, ovšem svůj lob namířil těsně vedle. Hned z protiútoku se do další gólové šance dostal Bueno, jeho tečovaná střela z úhlu nadělala Vlachodimosovi velké problémy, ale německý brankář nakonec dokázal vyškrábnout míč mimo tři tyče.

Druhý poločas začal zajímavými šancemi Buena, Fierra a na druhé straně Ayciceka, ale gól z toho nebyl. Ten přišel až přesně po hodině hry, kdy se nádherně až do pokutového území Mexičanů prokličkoval kapitán Emre Can a jemným postrčením do míče ho posunul za záda bezmocného Sáncheze.

V tu dobu Němci svého soupeře přehrávali, jenže ihned po druhé inkasované brance přišel na hřiště nejlepší mexický hráč Casillas a s jeho nástupem se zvedla hra celého týmu. V devětašedesáté minutě vyslal Casillas svou první střelu na Vlachodimose, ten byl však připraven. O minutu později se vyběhnutého Sáncheze snažil střelou od půlící čáry překvapit Aydin a nechybělo mnoho, aby vstřelil nejkrásnější gól šampionátu, takhle jen těsně přestřelil.

Velkou šanci na vyrovnání měl sedmnáct minut před koncem Tostado, který vyhrál tři těžké osobní souboje, aby následně svou dělovku namířil do středu branky. V sedmdesáté šesté minutě se Mexičané dočkali kýženého vyrovnání, od pravého rohového praporku odcentroval levák Espericueta a míč zatočil tak skvěle, že se nikým netečován od zadní tyče odrazil do branky.



Najednou to vypadalo, že pokud někdo rozhodně o svém postupu v normální hrací době, budou to Mexičané, ti plně převzali otěže zápasu a Němce uzamknuli na vlastní polovině. Tři minuty před koncem procpal Gomez míč ke Casillasovi, ten ale z vyložené pozice minul.

O minutu později se skvěle uvolnil Gracía a jeho tečovaná střela mířila za záda Vlachodimose, ten však vytáhl perfektní skok a míč vytěsnil na roh. Z něj ovšem udeřilo, další Espericuetův centr se tentokrát odrazil k Julio Gomezovi, ten se pověsil do vzduchu a překrásnými nůžkami rozhodl.



Mexiko je ve finále domácího mistrovství světa sedmnáctek, v nejnádhernějším utkání turnaje přestřílelo Německo 3:2 a v neděli si zahraje o titul s Uruguayí. Očekávané finále Brazílie - Německo si to tak rozdá jen o bronz, v semifinále byly dva lepší týmy.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (16)

Přidat komentář
Tomtaf

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Marv

Jinak soupiska Němců se dá podle jmen odhadnout až na 9 Turků.. to je i na mládežnické výběry poměrně vysoké číslo. Ale tak aspoň se máme v Madridu na co těšit

Reagovat
kardous

to je ale hrozny

Reagovat
smazaný uživatel

co je moc to je moc..

Reagovat
smazaný uživatel

Na takovýdle debilní příspěvky už se nedá ani nějak reagovat..

Reagovat
Kongo

stejně jako u Holanďanů je mnoho hráču ze Surinamu,tak v Německu je mnoho Turků.

Reagovat
smazaný uživatel

to byly góly panečku

Reagovat
smazaný uživatel

to nevypadalo jako když hrála ta naše repre do 17 :D :D trošku hooooodně jinej level....a klobouk dolu před autorem vítězného gólů....ještě z rosekanou hlavou....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Julio Gomez zařídil vlastně všechny goly... první hlavou, při druhém hlavou sundal obránce a při třetím vystřihl s rozbitou hlavou luxusní nůžky!!! Že by novej národní hrdina!? Až do roztrhání těla

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě jednoznačně dva hráči turnaje a to Yesil a Can. Němci se mají brzy na co těšit.

Reagovat
smazaný uživatel

Can je o level jinde než ty všichni 17ti letí reprezentanti.. A Yesil byl taky výbornej, když šel do těch čtyř hráčů, líp zakončit a je vymalováno..

Reagovat
minoLFC

teda tí Turci pardon Nemci

Reagovat
smazaný uživatel

Celej život se učí Německou historii a jejich zvyky, aby je pak takový blbci jako ty poslali hrát za Turecko.. Jasně to by se jim hodilo, Německo jim vychová skvělí fotbalisti a oni je jen povolaj ať za ně dou hrát..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele