Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina D, 2. kolo
28.03.2023 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Kieffer Moore (© AFP)

Wales se proti Lotyšsku trápil, vítěznou trefu obstaral Kieffer Moore

Draci z Walesu nepředvedli proti podceňovanému Lotyšsku optimální výkon, nicméně díky trefě Kieffera Moora zhruba pět minut před přestávkou vstoupili do tohoto kvalifikačního cyklu ziskem čtyř bodů a solidně tedy vykročili za postupem. Pobaltský vyzyvatel si směrem dopředu téměř nic nebezpečného nevypracoval, na druhou stranu předvedl v defenzívě zodpovědný výkon a k bodovému zisku neměl úplně daleko.

Ostrovní výběr navíc přerušil svou šňůru devíti utkání bez vítězství a vzhledem k průběhu mohlo být jeho vítězství ještě vyšší. První větší možnost se zrodila krátce po pěti odehraných minutách, kdy po centru z levého křídla propadl míč až do středu šestnáctky k Wilsonovi, ale jeho prudký pokus dokázal parádně vyrazit do strany dobře postavený brankář Šteinbors. Hosté se ojediněle ozvali v 17. minutě, jenže střelu Ošse bez potíží kryl gólman Ward.

Zhruba deset minut před výměnou stran napřáhl ze střední distance Ampadu a jeho dělovka prosvištěla o kousek nad břevnem, rozhodující moment tohoto úterního střetnutí nastal ve 41. minutě. Daniel James odvedl výtečnou práci na levé straně šestnáctky a svým nezištným centrem našel hlavičkujícího Moora, jenž usměrnil balón přímo k pravé tyči a Šteinbors se v tuto chvíli jen naprázdno proletěl vzduchem.

V nastaveném čase úvodního dějství chtěl pojistit náskok Walesu Wilson, avšak strážce Lotyšska zamezil dalšímu gólu famózním zákrokem. Ve druhé půli tempo hry výrazně opadlo a za zmínku stojí jen rána Williamse z 50. minuty těsně nad a také zásah nohou v podání Warda po nepříjemné střele Gutkovskise z mírného úhlu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele