Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina A, 4. kolo
20.06.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Scott McTominay (© AFP)

Skotsko si poradilo s Gruzií, Kvaracchelija nedal penaltu

Skotsko v silně podmáčeném (a to je ještě hodně slabý výraz) terénu nakonec zdolalo nebezpečnou Gruzii. Utkání muselo být na skoro hodinu a půl přerušené z důvodu enormní záplavy a po dalším obnovení zápasu se Gruzie do tempa nedokázala dostat.

Ve Skotsku jsme dnes viděli hodně zvláštní a především hodně dlouhé utkání, protože do něj zasáhly přírodní živly. Už dlouho před začátkem utkání se začal na trávník stadionu Hampden Park v Glasgow snášet déšť a to hodně vytrvalý. Povrch pažitu byl smáčen až tak, že se míč chvílemi zastavoval. Přesto jsme viděli dvě velké šance. Otar Kitejšvili ještě netrefil ideálně, ale v šesté minutě Lyndon Dykes zahrál rohový kop, míč se dostal ke Callumu McGregorovi a ten ho napálil do sítě!

Pak ale sudí doznal, že tohle prostě není ideální plocha na fotbal, spíš na vodní pólo. A utkání přerušil. Po několika pokusech se začalo znovu hrát až o půl jedenácté večer. Krátce po opětovném začátku se do úniku dostal Andy Robertson, jenže v pravou chvíli u vápna nedokázal nic vymyslet. Před odchodem do šaten se musel předvést brankář Mamardašvili při zákroku proti McTominayovi.

Podruhé ale tenhle souboj vyhrál právě záložník Skotska. Scott McTominay využil chyby hostující obrany, zpracoval si míč a druhým dotykem ho napálil do sítě!

Ke konci utkání se Gruzie dostala blízko ke gólu, ale Mikautadze volejem nastřelil jen boční síť. V nastavení ještě Hickey zahrál rukou a sudí odpískal penaltu pro Gruzii. Její největší hvězda, neapolský tahoun Kvaracchelija, ale poslal míč nad břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rothbard

Slušný bazén

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele