Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina E, 2. kolo
27.03.2023 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Karol Świderski (© AFP)

Polsko má první body, gólem Karola Świderského udolalo Albánce

V naší kvalifikační skupině mají první tři body Poláci. Svěřenci trenéra Fernanda Santose zdolali jedinou brankou Karola Świderského houževnatou Albánii a napravili tak úvodní zaváhání s Českem.

Po úvodní porážce čekal na Poláky nebezpečný soupeř z Albánie, pro kterého to byl vstup do kvalifikační skupiny a navíc trenérská premiéra pro Sylvinha. Oproti zápasu s Českem udělal Santos hned čtyři změny a od svých svěřenců očekával o poznání zodpovědnější začátek, na hrotu samozřejmě nechyběl hvězdný Robert Lewandowski.

Polsko skutečně začalo lépe a brankář Strakosha měl ve 14. minutě problémy se střelou Zalewského, která mu vypadla z rukavic. Albánie to kontrolovala dalekonosnou ranou, takže i Szczęsny si proti Cikalleshimu zapsal důležitý zákrok.

Převaha Biało-czerwonich postupně rostla a Národní stadion ve Varšavě se dočkal na sklonku poločasu. Nejprve Kamiński pálil po odraženém balónu do tyče a s dorážkou slavil úspěch Karol Świderski! Domácí šli do šaten s těsným náskokem, ale po změně stran je ještě čekala náročná práce. V 51. minutě se domácím povedla další akce, nicméně Linettymu scházela v koncovce větší razance.

Přišly i šance Albánců. Nejprve pálil Uzuni a krátce po něm i Asllani, po každé měl přitom co dělal Szczęsny. Na druhé straně nechybělo moc, aby se ujal Lewandowského lob, naštěstí pro hosty zasáhl na brankové čáře Mihaj. Žádný gól už po zbytek zápasu nepadl. V největší šanci neuspěl tři minuty před koncem Uzuni a Albánce to nakonec muselo mrzet.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
ACSeRw!n

1:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
netopier

1:1

Reagovat
Knight_in_fire

1:0

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele