Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina G, 2. kolo
27.03.2023 20:45 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Oslavující Martin Ádám a Dominik Szoboszlai (© AFP)

Bulharsku zápas v Maďarsku vůbec nevoněl, domácí zaslouženě vyhráli o tři branky

Maďarsko vstoupilo do kvalifikačního cyklu o EURO 2024 rozhodně správnou nohou. Doma si poradilo bez větších problémů s Bulharskem, které mu nekladlo opravdu příliš velký odpor. Už do přestávky se událo vše klíčové, Bálint Vécsei, Dominik Szoboszlai a Martin Ádám se postupně uvedli na listinu střelců. Hosté tedy po nezdaru s Černou Horou padli také podruhé.

Domácí vyrukovali do utkání nejlépe, jak mohli, a už v 7. minutě se ujali průběžného vedení. Szoboszlai z levé strany vnikl do pokutového území, předložil míč na bližší tyčku, kde našel Sallaie, jeho zakončení přitom gólman Naumov neudržel ve svých rukavicích. Nepřekonal ho pak ani dorážející Orbán, pohotový Vécsei už ale přece jenom ano.

Maďarsko bylo i nadále lepším týmem a snažilo se najít cestu za pojišťovací trefou, ze střední vzdálenosti vypálil ostře Ádám ve 13. minutě, avšak Naumov jeho dělovku směřující do spodního rohu brány vyrazil do zámezí.

Ve 26. minutě už ovšem maďarská družina zapsala další přesný zásah. A bude patřit bezpochyby mezi nejpohlednější v rámci tohoto kvalifikačního období, Szoboszlai totiž rozehrál přímý volný kop vážně perfektně a zacílil míč nekompromisně do šibenice. Naumov si sice na balón sáhl, v cestě do brány ho však už nezastavil.

A ve 39. minutě bylo o vítězství Maďarů definitivně rozhodnuto. Akci středem pole znovu založil Szoboszlai, který následně nakrátko přihrál Bollovi. Tomu na poslední chvíli odebral merunu ve skluzu bránící Antov, ta se však odrazila k nikým nehlídanému Ádámovi, jenž svou levačkou chytře a účelně zamířil na vzdálenější tyčku.

Druhá půle již žádnou další změnu skóre nenabídla. Zkraje se pokoušel zapsat maďarský čtvrtý gól Sallai, jeho pokus letící pod břevno ovšem zlikvidoval pozorný Naumov. V 58. minutě se Sallai ozval ještě jednou, i tentokráte ale souboj s Naumovem prohrál. V 64. minutě se osmělili snad poprvé v zápase také Bulhaři, každopádně dělovku střídajícího Ruseva polapil brankář Dibusz.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
netopier

2:0

Reagovat
orningstarrichm

Reagovat
orningstarrichm

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele