Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina J, 4. kolo
20.06.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Denis Vavro (© AFP)

Třetí kvalifikační výhra pro Slovensko, Vavrův gól rozhodl duel v Lichtenštejnsku

Slovensko zvládlo roli favorita na půdě Lichtenštejnska a díky jedinému gólu Denise Vavra ze závěru první půle uzmulo ve Vaduzu povinné tři body. Aktuálně tak se třemi vítězstvími a jednou remízou drží strategickou druhou postupovou pozici ve své moci, lepší už je pouze, a to podle očekávání, suverénní Portugalsko. Domácí naopak zůstávají bez bodu jako poslední.

Slováci byli od úvodních okamžiků zápas aktivnější, nicméně dlouho se kýženého úspěchu v podobě vstřelené branky nedočkali. Velmi dobře pálil Škriniar po zemi směrem na vzdálenější tyčku ve 12. minutě, avšak gólman Büchel velmi dobře zasáhl. Je o pár chvil později se ve vyložené pozici ocitl Polievka, jeho pokus nicméně vyblokoval do zámezí, vlastně možná i trochu nevědomky, bránící F. Wolfinger.

Také Lichtenštejnsko umělo zahrozit, a to díky Göppelovi ve 24. minutě, jehož oslovil svým dlouhým pasem zprava S. Wolfinger, brankář Dúbravka přitom zasahoval opravdu jen s vypětím všech sil tak, že míč srážel do svého břevna. Až v nastavení první půle se nakonec skóre poprvé měnilo. Suslovův centr z rohového čtvrtkruhu zachytil Hancko na bližší tyči, protáhl míč hlavou na zadní tyčku a Vavro z blízkosti v pohodě skóroval.

Ve druhém dějství už žádný gól na řadu nepřišel, byť se o něj pokoušel Hamšík v 71. minutě z přímého kopu, přičemž v 76. minutě nedokázal vyrovnat Salanovic, poněvadž jeho střelu bravurně zlikvidoval Dúbravka. Druhý poločas obecně už tolik vzruchu jako ten první nepřinášel, i proto zkrátka zůstalo skóre přesně takové jako těsně před přestávkou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele