Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina A, 2. kolo
28.03.2023 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Alexander Sörloth v souboji s Džemalem Tabidzem (© AFP)

Norsko neudrželo v Gruzii vedení, domů si odváží bod za remízu 1:1

Mírně favorizované Norsko bez své největší hvězdy Erlinga Haalanda nedokázalo naplnit papírové předpoklady proti houževnaté Gruzii a i přes brzké vedení uhrálo pouze nerozhodný výsledek 1:1. Po úvodní jasné porážce 0:3 ve Španělsku tak nezvítězilo ani podruhé, a komplikuje si tedy cestu na evropský šampionát. Domácí naopak odehráli premiérový duel v tomto kvalifikačním cyklu a ukázali, že na tom nejsou vůbec špatně.

Severský výběr v úvodu zápasu kontroloval hru a z ničeho nic se dostal do vedení přesně po odehrané čtvrthodině. Sedmadvacetiletý útočník španělského Realu Sociedad Alexander Sørloth si po přistrčení Aursnese navedl míč blíže doprostřed hrací plochy a z hranice pokutového území ho usměrnil přímo do pravého spodního růžku kolem dívajícího se brankáře Mamardašviliho.

Hosté v následujícím průběhu pokračovali v tlaku a svůj náskok chtěli navýšit, jenomže Elyounoussi ve velmi nadějné pozici nepropálil klubko hráčů stojících před sebou. Vzápětí ránu stejného hráče vyrazil skvělý Mamardašvili před sebe a dorážející Aursnes pak pálil příliš vysoko. Gruzínci měli blízko k vyrovnání zhruba pět minut před přestávkou, avšak Kvaracchelia minul břevno o decimetry. Svěřenci francouzského trenéra Willyho Sagnola nakonec přeci jen srovnali krok v 60. minutě.

Po dlouhém pasu Kvirkveliy si Georges Mikautadze posunul balón hlavou dopředu a svůj únik mezi dvěma protihráči zakončil nekompromisní ranou do horní poloviny branky. Neuběhly ani další dvě minuty a vývoj mohl otočit střídající Lobžanidze, avšak gólman Nyland odvrátil jeho bombu do strany. Norové pak neproměnili několik slibných šancí, zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mířil nepřesně aktivní Kvaracchelia, takže se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1-2 Norsko win pls

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele