Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina H, 4. kolo
19.06.2023 18:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Skórující Daniel Hakans, sleduje ho spoluhráč Teemo Pukki (© AFP)

Finsko rozemlelo San Marino šesti góly. Polovinu z nich obstaral mladíček Håkans

Finsko potvrdilo roli favorita a se San Marinem nemělo slitování. Nasázelo mu postupně rovnou šest branek a někteří sanmarinští obránci už se ke konci nemohli dočkat odpískání. Hlavním hrdinou Finů se stal střídající Daniel Håkans, který i za omezený čas stihl skórovat třikrát!

Finsko předvedlo dokonalý kolotoč, a to zejména ve druhé půli. Svěřenci trenéra Kanervy si v úvodním dějství vypracovali několik šancí, ale proměnili z nich jen dvě. S tím nemohl být trenér Kanerva vůbec spokojený, poslal tedy na trávník Daniela Håkanse, a ten se pak postaral o hattrick! Především díky němu Finové poskočili v nekompletní tabulce na první místo.

Otázkou dnešního utkání nebylo to, jestli San Marino udrží nulu, ale spíš jak dlouho. Ostatně to je tak vždycky, fotbalový trpaslík velmi často dostává příděly podobného charakteru a nejedno mužstvo mění duel s ním v exhibici. Dnes to trvalo jen 15 minut. Po jejich uplynutí si záložník Glen Kamara narazil míč se Schüllerem, pronikl do vápna a se štěstím skóroval.

Domácí Finsko dál pokračovalo v pohodovém projevu, San Marino nemělo nic, čím by soupeře dokázalo vyvést z rovnováhy, natož aby si vytvořilo nějakou vlastní příležitost. Rasmus Schüller se několikrát za první dějství pokoušel prosadit střelami, jenže ty nakonec nemířily přesně. Stejný hráč po třiceti minutách zakončoval situaci po rohovém kopu, napálil však balon jen do tyče!

Před koncem poločasu se sice Suhonen neprosadil, ovšem o minutu později už byl u další trefy finského mužstva. Stoper Ivanov našel centrovaným míčem hlavičkujícího Benjamina Källmana a ten z bezprostřední blízkosti nedal soupeři šanci.

A zase to pak Finům moc nelepilo. Třicet minut uplynulo z druhé poloviny utkání, aniž by se něco zajímavého odehrálo. Takže na plac přišel Daniel Håkans. A bylo to zlaté střídání. Po pěti minutách na hřišti Håkans obelstil ofsajdovou linii a zaznamenal svou první branku mezi dospělými. O chvíli později byl zase ve správný čas na správném místě a dorazil do sítě ránu Källmana - 4:0.

Za necelé dvě minuty pak zkompletoval hattrick, když si s ofsajdovou lajnou poradil Teemu Pukki a dvaadvacetiletý snajpr Håkans propálil všechno, co mu stálo v cestě. Demoralizovanou obranu San Marina pak zase po pouhých dvou minutách dorazil krásnou ranou Teemu Pukki. Ten uzavřel finský gólostroj na jasných 6:0, hrdinou nicméně byl dnes někdo jiný.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele