Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina G, 2. kolo
27.03.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Srbska (© AFP)

Srbsko urvalo tři body, Černou Horu setnul dvěma brankami Vlahovič

Ještě v roce 2006 byly obě země součástí jednoho státu, v mnoha ohledech k sobě mají pořád hodně blízko. Ovšem na sportovním poli si teď prostě musejí jít po krku, pokud se tedy chtějí propracovat na EURO 2024. Srbsko nakonec duel na půdě Černé Hory zvládlo, a to zásluhou dvou tref Dušana Vlahoviče ze druhé půle, a i v historicky třetím vzájemném klání vyhrálo.

Málem se Černá Hora propracovala k prvnímu gólu tohoto střetnutí ve 20. minutě, a to po chybě svého soupeře. Gólman V. Milinkovič-Savič se totiž vůbec nepohodl s bránícím Pavlovičem, a místo aby sebral míč do rukavic, musel hrát nohou, protože na něj dotíral Vešovič. Nakonec mu nicméně balón z kopačky utekl, takže se ho chopil zkušený Jovetič. Ten se pokoušel zacílit lobem, V. Milinkovič-Savič se však stačil vrátit a plachtící merunu zkrotil.

Obecně ovšem první poločas nenabízel nějaké brankové možnosti s nějakou větší dávkou pravidelnosti. Duel byl v této části zápasu nesmírně vyrovnaný, bezgólová remíza byla vlastně logickým vyústěním dění na hřišti. Až po obrátce zkrátka došlo na ony klíčové momenty, konkrétně přitom až v posledních pasážích mače.

V 57. minutě se mohli ujmout vedení znovu domácí, to když Krstovič předal míč k levé lajně na Jovetiče, ten si posléze seběhnul až za pokutové území, odkud pravačkou vystřelil, bravurně však jeho zakončení, směřující do spodního rohu brány, vychýlil do zámezí V. Milinkovič-Savič.

V 78. minutě naopak tvrdě udeřilo Srbsko. Mladenovič poslal přihrávku zleva do šestnáctky, tam si seběhl střídající Vlahovič, a ten levačkou zacílil po zemi na vzdálenější tyč. V nastavení pak hosté ještě svůj náskok pojistili, a ačkoli prvotní pobídka Lukiče na Vlahoviče neprošla, ta druhá už ano, a útočník Juventusu posléze po nelehkém zpracování skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
netopier

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele