Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 3. kolo
16.06.2023 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Rozhodující gól si zapsal Zeki Amdouni (© AFP)

Andorra připravila Švýcarsku první inkasování v kvalifikaci, favorit si výhru i tak pohlídal

Ani Bělorusko, ani Izrael nedokázaly nynějšímu lídrovi skupiny I v bitvách o kvalifikaci na evropský šampionát vsítit branku. Ve třetím utkání v pořadí se to paradoxně podařilo zřejmě tomu nejnepravděpodobnějšímu soupeři vůbec, a to Andoře. I tak si nakonec favorit dokráčel k očekávanému vítězství, Švýcarsko o něm rozhodlo dvěma přesnými zásahy v první půli.

Zlomit urputnou obranu Andorry co nejrychleji je prakticky vždy klíčem k následnému úspěchu. A ačkoli se nakonec tento cíl Švýcarům splnit podařilo, následně před sebou stejně neměli vůbec lehkou práci. Tedy minimálně ne ve druhém poločase, během něhož si situaci po laxně hlídané standardce zkomplikovali. Tak jako tak je jistě muselo potěšit, že jim hned zkraje duelu vyšla rychlá, jednoduchá a hlavně účelná kombinace ze 7. minuty.

Ta mimochodem začala už u brankáře Kobela, následovaly zkrátka čtyři bleskové přihrávky a ta rozhodující od Vargase, jenž od půlící čáry vyslal na zteč nabíhajícího si Freulere. Ten si počínal jako zkušený mazák, osamocený vlétl do vápna, tam si položil k zemi vyběhnuvšího brankáře Ikera Álvareze a pak zacílil do odkrytého prostoru.

Ve 26. minutě se pokoušel náskok hostů navyšovat Shaqiri, ten ovšem na Ikera Álvareze nevyzrál, ve 32. minutě si už každopádně švýcarský záložník přece spravil chuť. Sice to nebyl on, kdo rozvlnil síť, nýbrž jeho spoluhráč Amdouni, nutno ale podotknout, že na svou přesnou a ukázkovou pobídku, adresovanou k hranici brankového území, mohl být náležitě pyšný.

Po obrátce měl výběr Nati mač pod kontrolou, ne že ne, přece mu nicméně muselo být úzko, když se najednou outsider tohoto střetu propracoval ke snížení stavu. V 67. minutě domácí udeřili gólově po přímém volném kopu, střídající Márcio Vieira zužitkoval hlavou centr od Joana Cervóse, další trefu už však Andorra nepřidala, a tak se stejně musela smířit s porážkou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele