Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
28.03.2015 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Bulharsko - Itálie 2:2

Italští fanoušci si dnes určitě ulevili - jejich tým neprohrál celých 44 kvalifikačních zápasů (od roku 2006), dnes však k tomu byl nebezpečně blízko. Remízu 2:2 v Bulharsku vystřelil až v závěru debutant Éder.

Italové přitom nezačali vůbec špatně, Ciro Immobile dokonce šel sám na gólmana Nikolaje Mihajlova, jenže neuspěl; vedoucí trefu hostí tak musel obstarat až nešťastný Jordan Minev, který se sice dostal k míči dříve než útočící Simone Zaza, ale následně se mu podařilo srazit jej do vlastní sítě.

Finalisté posledního Eura zápas ovládali i nadále. Antonio Candreva po přímém kopu z dobrých 30 metrů pořádně provětral Mihajlovovy rukavice, a aktivní Immobile zaznamenal další dvě gólovky, ztroskotal však na nejprve na domácím gólmanovi a posléze na bránícím Stanislavu Manolevovi. Vyrovnávací trefa Bulharů proto přišla jako blesk z čistého nebe - Manolev se probil dopředu a vyslal pas, který byl sice odstíněn, k odraženému míči se však dostal Popov a přesnou ránou propálil překvapeného Salvatore Sirigua.

Gólman PSG podruhé kapituloval o pouhých šest minut později, když Micanski dorážel do sítě Milanovův centr. Italy tento vývoj utkání dokonale zaskočil - Zaza se sice pokusil zareagovat, ale jeho střela byla zblokována, a nadšení Bulhaři nepolevovali. Popov dokonce z přímého kopu napálil břevno.

Ve druhé půli se hosté trochu zvedli, ale k úspěchu to dlouho nevedlo - Immobileho pokus zastavil pozorný Mihajlov, Bertolacciho pro změnu odzbrojila domácí obrana. Vypadalo to, že Itálie míří k potupné prohře, zvláště poté, co si Immobile pokoušel vykoledovat penaltu a byl potrestán žlutou kartou za filmování; nakonec však favorit přece jen vyrovnal. Éderova pravačka zaúřadovala, a oba celky se tak nakonec rozešly s jedním bodem.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
veikko

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele