Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
07.09.2010 20:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Turecko - Belgie 3:2

V zajímavém zápase bohatém na góly se nakonec radovali z vítězství a hodně důležitých tří bodů domácí Turci, kteří přestříleli soupeře z Belgie 3:2 a mají tak plný počet bodů ve své kvalifikační skupině.

Hned zpočátku utkání se pokoušeli domácí Turci vyvíjet na soupeře tlak a Belgičané se mnohdy bránili jen za cenu malých faulů, kterými nabízeli domácím zahrávání standardních situací. Útoky na obou stranách však byly plné nepřesností, což brzdilo tempo celého zápasu.

Po deseti minutách se hra hodně vyrovnala, zásluhu na tom měli především hosté, kteří dobře bránili a snažili se také držet míč na svých kopačkách. Na první branku si diváci počkali do osmadvacáté minuty. Po centru Alderweirelda se ve vápně k hlavičce prodral stoper Bayernu Mnichov Daniel van Buyten a hosté vedli.

Turky gól hodně srazil a začal se projevovat jejich temperament. Dopředu hráli zbytečně rychle, ztráceli míče, podrážděně faulovali a nějakou dobu jim trvalo, než se uklidnili a začali se opět plně koncentrovat na zápas. Ke konci poločasu ještě svého soupeře zatlačili, ale gól z toho nebyl, tudíž Belgie šla do šaten s jednobrankovým vedením.

Guus Hiddink do druhého dějství zareagoval, když Selcuka Inana vystřídal ofenzivní hráč Semih Sentürk. Krátce po pauze přišlo vyrovnání, když se ve vápně k míči dostal Hamit Altintop a prokázal, že má skvělou kopací techniku - 1:1.

A střídání hlavního kouče Turecka se vyplatilo. V 66. minutě se na malém pokutovém území míč dostal k Sentürkovi a ten poslal svojí zemi do vedení. Navíc dvě minuty předtím obdržel druhou žlutou Kompany a musel předčasně do sprch. Radost domácím ale dlouho nevydržela. Ve vápně si opět nepohlídali dlouhána van Buytena a ten, jak jinak než hlavou, srovnal v 69. minutě na 2:2. Domácí po inkasovaném gólu rozhodně nic nezabalili a ještě více se hnali do ofenzívy. Odměnou jim byla třetí branka, v 78. minutě jí totiž dal Arda Turan.

Závěr utkání byl hodně hektický, Belgičané vrhli všechny síly dopředu, ale k vyrovnání to nevedlo a tak ani dva góly van Buytena nepomohly na první body v kvalifikaci, naopak Turecko už jich má šest.

Autor: Michael Künzel / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
cresposuper

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

belgie venku vyhrava zridka a to jeste ne proti tak silnym tymum jako je turecko Čista a průsvitná 1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

tezky zapas na tip...Turci by snad meli vyhrat ale radeji bych se do 3 a vice glu nebo obe muzstva daji gol

Reagovat
smazaný uživatel

vsazim 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele