Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
06.09.2011 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Finsko - Nizozemsko 0:2

Fotbalisté Finska předvedli opět proti největšímu gigantovi skupiny solidní výkon, bohužel ani nyníjim to nestačilo k bodovému přínosu. Domácí totiž inkasovali po necelé půlhodině hry a až do konce zápasu nedokázali vsítit vyrovnávací trefu. Naopak v nastavení ještě navíc inkasovali a musejí tak zkousnout další prohru. Tímto definitivně přišli o naději zahrát si baráž a budou bojovat pouze o čtvrté místo s Moldavskem.

Naopak Nizozemsko stále drží plný počet bodů a je klidně možné, že zakončí celou kvalifikaci s plným počtem 30 korálků. V tuto chvíle už jen nejhorší scénář spojený s vysokou prohrou od Švédska by ještě Oranjes mohl poslat na druhé místo v tabulce. A vzhledem k počtu získaných bodů by Holanďané i tak měli na šampionát jako nejlepší celek z druhé pozice postoupit. Příští duel proti Švédsku jim zřejmě dá definitivní stvrzenku.

Domácí si hondě zkomplikovali situaci po vyloučení Perparima Hetemaje, který jako jediný obdržel dvě žluté karty v zápase a po hodině hry se tak předčasně musel pakovat do kabin. Hosté si vypracovali šanci už v úvodní minutě, střelu Dirka Kuyta však dokázal gólman Lukáš Hradecký zlikvidovat. Po čtvrthodině hry ohrozil domácí branku Wesley Sneijder , tentokráte ale svůj projektil namířil o kousek vedle.

Na druhé straně prověřil Roman Eremenko gólmana Maartena Stekelenburga, ten ale neměl s jeho ranou větší problémy. Těsně před úvodní trefou pálil Sneijder z přímého volného kopu mimo, následně stejný hráč poslal centr na Kevina Strootmana a ten ranou pod břevno otevřel skóre zápasu. Do konce půle Finsko ožilo, ovšem Hetemaj neuspěl tváří v tvář Stekelenburgovi a ani Mikael Forssell osamocen hostujícího gólmana nepokořil.

Po přestávce fauloval Hetemaj nabíhajícího Strootmana a sudí mu udělili druhou žlutou a následně červenou kartu, hosté tak měli situaci značně ulehčenou. Poté nevyzráli na Hradeckého Klaas Jan Huntelaar, Van Persie ani Eljero Elia, Luuk De Jong pálil vedle. V závěru Elia nepřekonal Hradeckého, ovšem ve třetí minutě nastavení poslal pas na De Jonga a ten ho umístěnou ranou zužitkoval stoprocentně - 0:2.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:4. Nizozemci sice vyhrát nepotřebují, ale motivace mají dost: vyhrát skupinu bez ztráty bodu, nastřílet co nejvíc branek, Huntelaarovi jde o střeleckou korunu. Finové proti nim nemají co nabídnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
paver

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Finsko v poslední době chytá formu, ale na rozjeté Oranjes to stejně stačit nebude .... Tip 1:3.

Reagovat
Tomtaf

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemsko zatim bez ztraty bodu..jen prekvapeni by mohlo skoncit maximalne remizou...ale myslim ze Holandane vyhraji..tip 2..1:2,1:3

Reagovat
afc ajax

0:10 aby to nebolo také kruté ( ale nie srandujem moj tip : 1:3)

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Oranjes si to v Helsinkách opravdu v klidu pohlídali ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele