základní skupiny - skupina C, 3. kolo
24.06.2017 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Italové porazili Němce, do semifinále postupují oba týmy

Italskému týmu se povedl téměř zázrak, ve který věřil po utkání s Čechy málokterý fanoušek azurového týmu. Díky jediné trefě dnešního zápasu, kterou obstaral útočník Federico Bernardeschi, se Italům povedlo zakončit skupinové boje na první příčce.

Italové potřebovali proti Němcům výhru a ještě doufali v pomoc Dánska, které muselo vyhrát nad Českem. Tato kombinace nakonec opravdu vyšla, takže tým trenéra Di Biagia končí na prvním místě, zatímco Němci se kvalifikují z druhé příčky. Italové se chtěli soustředit rovněž na defenzivní práci, takže před Donnarummou nastoupili hráči jako Conti, Caldara, Rugani nebo Barreca. O útok se starali Bernardeschi, Berardi a Chiesa.

Německý celek postavil především velmi silnou záložní řadu, do níž se vměstnali Dahoud, Arnold, Weiser, Meyer a Gnabry. Jediným hrotovým útočníkem se pro dnešní večer stal opět Selke. Po opatrném úvodu do zápasu se jako první radovali Němci, jenže jen chvíli. Němci zahrávali po pár minutách volný kop a balon doplachtil až do vápna. Tam jej hlavou poslal do branky Marc-Oliver Kempf, jenže učinil tak z ofsajdové pozice!

Branka tedy uznána nebyla, i když to Němcům hodně vadilo. Po chvíli brankáře Pollersbecka vyzkoušel tvrdou hlavičkou v záklonu záložník Marco Benassi po pasu od Contiho, ale jeho zakončení nebylo moc důrazné. Po dvaceti minutách musel brankář v německé kleci opět zasahovat, tentokrát měl ale mnohem víc práce. K dobrému zákroku jej donutil Lorenzo Pellegrini, který vyslal hodně tvrdou střelu s rotací.

Po pětadvaceti minutách se k volnému přímému kopu postavil Federico Bernardeschi a nemyslel to vůbec zle. Jeho pokus proplachtil jen těsně vedle tyče! Toto varování Němcům evidentně nestačilo, protože o pět minut později vybojoval balon přesným zákrokem Lorenzo Pellegrini a předložil jej Bernardeschimu. Ten poslal balon do sítě a na straně Italů se strhla obrovská vlna nadšení - 1:0.

Podobnou radost chtěl cítit také nositel slavného příjmení Chiesa, jenže jeho rána neměla potřebnou tvrdost. Celý první poločas pak zakončil neúspěšnou průnikovou nahrávkou opět střelec prvního gólu Bernardeschi, který byl pro Itálii opravdu rozdílovým mužem. Ospalá byla také první desetiminutovka a narušil ji až Serge Gnabry. Mladý útočník prošel s míčem do vápna a z velkého úhlu se pokusil prostřelit dobře postaveného Donnarummu.

Po hodině hry své štěstí pokoušel tvrdou ranou opět aktivní záložník Lorenzo Pellegrini, který si vynutil dobrý zákrok Jannika Pollersbecka. Ten opět držel své spoluhráče ve hře a dobrými reflexy dával Německu šanci na body. Až na Gnabryho se Němcům vůbec nedařilo být nebezpečným soupeřem a na vymýšlení akcí nezbyl nikdo.

Němcům se stále nedařilo překonat velmi dobrou a rychlou obranu Italů, které vládli zejména Rugani s Caldarou. Ani Arnold s Philippem či Selkem se nedokázali výrazněji prosadit v soubojích s touto dvojicí hráčů Juventusu Turín a utkání tak nakonec skončilo v obrovské radosti italských mladíků a melancholii Němců.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (350)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele